Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 11:01 5 762 6

Стана известно как китайските производители на автомобили ще завладеят руския пазар

  • китайски автомобили-
  • русия-
  • пазар
Стана известно как китайските производители на автомобили ще завладеят руския пазар - 1

Китайската асоциация на автомобилните производители изпрати писмо до производителите на автомобили с нареждане, което гласи: „С оглед на огромното търсене и всъщност липсата на алтернативи, за китайската автомобилна индустрия е изключително важно да засили извличането на максимална печалба от продажби на автомобили в Руската федерация, като това може да става чрез онлайн продажби, без марж на дилъри и дистрибутори”. Това съобщава порталът "Китайски автомобили" с позоваване на свои източници.

Китайците планират да използват схемата за онлайн продажби на руския пазар, която Hyundai стартира преди няколко години като експеримент (и който в крайна сметка се провали), но да я пуснат в постоянен поток и да я превърнат в основен канал за продажби.

Ето защо сега китайските автомобилни производители са се засилили рязко на руския автомобилен пазар и търсят финансови и други партньори, които имат опит в онлайн продажбите в автомобилния сегмент. Особено внимание се обръща на банките и IT компаниите, допълва порталът.

През септември 2022 г. руснаците са закупили 12 000 нови китайски автомобила , което е с 8% повече в сравнение със същия месец на миналата година. Пазарният дял на китайските марки също продължава да нараства.

Ако в началото на годината той беше около 10%, то през септември вече достигна 27%. С други думи, делът на "китайците" на руския автомобилен пазар е нараснал почти 3 пъти, според "Автостат".

Над 90% от всички нови китайски леки автомобили, закупени през първия месец на есента, са били на 4 марки. Chery е начело с резултат от 3 850 броя, което съответства на около една трета от общия брой. На второ място е Haval (3 176 броя), на трето е Geely (2 780 броя). Трябва да отбележим и Exeed (1 283 единици), който също успя да преодолее цифрата 1000.

Заслужава да се отбележи, че автомобилите от Китай са харесвани и в столицата Москва. За втори пореден месец Haval Jolion води по продажби на пазара в руската столицата. През септември московчани са закупили 646 от тези кросоувъри (увеличение от 6.7 пъти в сравнение със същия период от преди година).


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Россия 1

    11 9 Отговор
    Какъв пазар да завладеят? Лада ларгус струва 2 милиона рубли тук, това е дачия докер в България, по днешния курс това около 32 000 долара! Китайците няма да са по евтини, кой ще ги купува. От как почна СВО-то, продажбите на нови автомобили паднаха с 90%.
  • 2 Самоубийци

    30 8 Отговор
    И ето как европейската автомобилна промишленост се самопростреля в стомаха със санкциите.

    Дадоха на тепсия пазара на китайците, а руснаците са добри блогъри и ще направят огромна реклама на китайските автомобили и електромобили на разбираем за европейците език, което ще повиши търсенето на тези китайци и в Европа, защото вече има много добри китайски модели, за които няма откъде да разберем.

    Коментиран от #3

  • 3 Пламен

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "Самоубийци":

    Абсолютно със нищо не се простреляла Европа, ако си запознат, много голяма част от продадените в Русия автомобили всъщност са произведени там. Ако не са произведени, то са сглобени също там. Такава им е политиката. Така че и БМВ и Мерцедес и други премиуми са или сглобени или произведени. Така че губеше Европа, не Русия. Губеше защото заплатите отиваха на руснаци а не в ЕС.
  • 4 Яяяяя

    2 2 Отговор
    Познах! Китай тихичко превзема Русия. Путин му я дава на тепсия, без дори да се усети. Дракона дебне отдавна този момент. А САЩ и Европа само му помагат защото и те като дядя Путин са тъпи!
  • 5 Реалност

    2 6 Отговор
    Хахахаха. Путлер щеше да ги прави "самодостатъчни". Вместо това ги направи китайска колония за нула време.
  • 6 Деб

    6 1 Отговор
    Най хубавата кола е новата. Па макар и китайска.