Last news in Fakti

4 Ноември, 2022 10:00 4 018 15

Sayōnara, или до свидания: И Infiniti обяви оттеглянето си от Русия

  • infiniti-
  • русия

Японската марка благодари на руснаците за приноса им в развитието на марката

Sayōnara, или до свидания: И Infiniti обяви оттеглянето си от Русия - 1

Пресслужбата на Infiniti изпрати кратко писмо, в което топло се сбогува с руския пазар с помощта на японската мъдрост. „Ако проблемът има решение, спрете да се тревожите, а ако няма решение, няма смисъл да се тревожите.“ Експертите отбелязват, че приемането на ситуацията е един от основните стълбове на националната култура на Страната на изгряващото слънце. Компанията продава автомобили в Русия повече от 15 години.

В прощално писмо представителите на Infiniti благодариха на всеки руснак за приноса им в развитието на тяхната марка. В допълнение, компанията отбеляза професионализма и неизчерпаемото положително отношение на руските служители, които са работили в представителствата на японската марка и успешно разпространяват културата на марката в целия медиен пазар на страната.

Компанията заяви, че повече от 15 години специалистите се опитват да зарадват клиентите с различни събития, както и сплотено преодоляваха всякакви кризи и дори пандемии. От Infiniti вярват, че руснаците ще чакат марката да се върне на пазара. В днешния имейл обаче компанията казва Sayōnara, което означава „сбогом“ на японски.

В края на октомври Министерството на промишлеността и търговията съобщи , че Nissan може да бъде премахнат от списъка на марките автомобили, внасяни в Русия чрез паралелен внос. Това обаче може да се случи, ако в Русия се създаде следпродажбено обслужване на японските автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян

    27 13 Отговор
    Споко бе, сега ще направят безаналогови Москвичи, тия орки изостанали😂😂😂

    Коментиран от #4

  • 2 Мустак с барета

    16 8 Отговор
    По скоро Оревоар че Инфинити са Френски всъщност

    Коментиран от #6, #8

  • 3 антрашпиц

    8 3 Отговор
    Е и ? Кво ,няма повече да се движат И финита по руските дороги ли ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И какво, ще обречете руския народ на

    14 18 Отговор
    безработица, глад и мизерия??? Що за щуротии? Та нали Русия е най-големият им клиент в Европа! Кой кара Инфинити или Лексус в Германия, Испания или Франция???
    Толкова тъпотии се причиняват на невинни хора от малоумните санкции. А всичко в Украйна е театър, добре организиран от Запада и Изтока заедно
  • 6 черньо

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мустак с барета":

    Не е баш така колега. Renault-Nissan си е алианс 50/50. Никой не е собственик на другия. Единственото френско в Infiniti е трилитровия дизел, който слагат на някои модели. Всичко останало си е японско - автомат, спирачки и т.н. ;)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ...

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мустак с барета":

    аз Infiniti произведено във Франция не съм виждал, ти виждал ли си?
  • 9 А пък оттеглянето си от Европа, Infinity

    7 8 Отговор
    обявиха преди 3 години. Стига сте ни занимавали с глупости и малоумна пропаганда!
  • 10 пенко

    4 4 Отговор
    НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПИКАП СЕ НАРИЧА : " ТОЙТА ТУНДРА " !!! ЗАЩО ??? ЯПОНИЯ ИЗПОЛЗВА ТЕРИТОРИЯ ОТ 4 БЪЛГАРИИ -В ТУНДРАТА - ЗА ДА СЕЧЕ И ВЪЗТАНОВЯВА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ - ПЛАТЕН ДОБИВ ОТ РУСИЯ !!!!!!!!!??????????

    Коментиран от #12

  • 11 Байдън

    4 1 Отговор
    Скоро безаналогова рикша ще има в рашия
  • 12 Пенко бе, учи

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "пенко":

    Тундра има и в Канада огромна и в Гренладия, цяла Исландия и северните райони на Скандинавието, все едно да кажеш че пустиня има само в Африка. Според вас само в Русия има газ, мас и ресурси.

    Коментиран от #13

  • 13 и още

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пенко бе, учи":

    Няма да ти е приятно но САЩ са най големия производител на петрол, но и най-големия потребител, затова им се налага и внос. Ето ти още малко инфо... 31.2% от световните запаси от уран са в Австралия, Русия има 9.15% Канада 8.8%.

    Коментиран от #15

  • 14 втм

    2 2 Отговор
    Последния пирон в ковчега на тази провалена марка !
    Сбогом !
  • 15 Физик

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "и още":

    Уранът е повсеместен метал и се намира навсякъде по света. Обикновено е с много ниско качество и се търгува около $40/кг. Няма никакво значение коя държава има най-големи запаси, защото практически всяка има такива. Важното са изотопите и кой може да си позволи технологията по обогатяване на урана. Ти да си чул Австралия да добива огромни количества уран и да ги обогатява? Няма и да чуеш.