Last news in Fakti

22 Юли, 2013 11:42 8 230 5

Новото Mitsubishi Evo или Nissan GT-R

  • mitsubishi-
  • evolution-
  • evo-
  • nissan-
  • gt-r

Хората отг Mitsubishi са твърдо решени да се противопоставят на вездесъщата "Годзила" на Nissan със своята нова версия на най-наточения си модел Lancer Evolution. Ако се вярва на информацията на британското издание Autocar, новото Evo ще представлява хибрид с мощност от 500 к.с. и ще се превърне в пряк конкурент на Nissan GT-R.

Инженерите от Mitsubishi вече пристъпиха към разработката на хибриден Mitsubishi Lancer и сега обсъждат възможността за използване на подобна технология и при създаването на новия Evolution. Очаква се бъдещият суперкар да заимства и доста от технологиите на спортния прототип MiEV Evolution II, който се представи отлично на състезанието "Пайкс пийк".

Целта на конструкторите е да създадат високотехнологичен модел с най-добрата 4х4 система в света и с по-добри динамични характеристики от тези на Nissan GT-R, като на всичкото отгоре новото Evo трябва да е значително по-екологично от "Годзила". При необходимост то ще може да се движи и само на електричество.

Според специалисти обаче съдбата на този амбициозен проект зависи от успеха на новото хибридно Mitsubishi Lancer. Дизайнът на свръхспортния хибрид ще е в духа на прототипа Concept - RA, показан в Детройт през 2008 година. Очакванията са хибридната система да е съвкупност от двулитров двигател с вътрешно горене и два електромотора.

Ако пазарът приеме охотно хибридния Lancer, шансовете на Evolution за влизане в серия ще нараснат значително. Според експерти предвид много добрите продажби на Mitsibishi Outlander PHEV, успехът на стандартната версия Lancer е напълно вероятен, което означава, че в близко бъдеще новия Evolution ще се изправи срещу GT-R.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 brake point

    2 0 Отговор
    Интересно съревнование ще бъде.Още повече,че и Нисан има хибридна разработка за GTR.А и се очертава още един много сериозен конкурент в лицето на Honda NSX.
    Хората от Хонда сериозно работят върху завръщането на легендата,някога през 1990 NSX беше по добър от GT3000,300ZX и skyline.Да видим дали Хонда ще оправдаят името си на лидер в спортните автомобили на писта.
  • 2 Naiden Naidenov

    1 0 Отговор
    RX7 300ZX SKYLINE NSX SUPRA 3000GT SVX - k1de sa bogovete na 90-te sega ?? :)
  • 3 Парадокс

    0 0 Отговор
    Както се пее в една леко досадна Българска песен: " А дано, ама надали..."
  • 4 Shmeker

    0 0 Отговор
    Mitsubishi са пълни смешници!
    Тия нямат една нормална кола освен Лансера, даже галанта не се произвежда вече почти 10 години.
    Хюндай дето почна с техни лицензи е на четвърто място в света по продажби а тия са след десето...

    Коментиран от #5

  • 5 Радослав Кръстев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Shmeker":

    това че ги няма в игрите приятелю не означава че не произвеждат нови модели.Галанта се произвежда и до днес. За сувовете няма да ти обснявам изпускаш митсубиши колт и още много други които не се предлагат на европеиския пазар