Last news in Fakti

22 Декември, 2022 16:28 3 501 1

Audi потвърди появата на нов модел и намекна за още два

  • audi-
  • e-tron-
  • q6-
  • a4-
  • a5

Q6 E-Tron пристига догодина

Audi потвърди появата на нов модел и намекна за още два - 1

Висшепоставени служители на Audi потвърдиха появата на новото Q6 E-Tron, което ще бъде позиционирано под върховия електрически модел на германците Q8 E-Tron. Той ще се появи през следващата година и ще се сглобява на поточната линия на която се произвеждат и Audi A4/А5. Именно тези два модела са сочени за следващите, които ще преминат под електрическа форма.

Както вече в иинформирахме, Audi планира да спре представянето на нови модели с ДВГ през 2026 година, а още през 2033 година да спре и да ги произвежда. Audi A4 и A5 са едни от най-популярните в своите класове, а такава трансформация вероятно не би допаднала на всички.

Именно поради тази причина от Audi смятат да направят това плавно, което означава, че двата модела вероятно ще се застъпят на пазара, преди бензиновите и дизеловите версии бавно да си отидат, най-късно през 2033 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.