Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 20:52 2 200 6

Ford ще се пробва на Пайкс Пийк с Transit с 2000 коня

  • ford-
  • transit-
  • pikes peak-
  • supervan4-
  • електрически бус-

Електрическият бус ще бъде шофиран от Ромен Дюма

Ford ще се пробва на Пайкс Пийк с Transit с 2000 коня - 1

Ford ще се включи в тазгодишното издание на Пайкс Пийк с електрическия Transit SuperVan 4, който представи през изминалата година. Екстравагантния бус разполага с 2000 конски сили и разчита на четири електромотора, по един на всяко колело. Това решение осигурява ускорение от 0 до 100км/ч за 2 секунди.

Освен в права линия, бусът обещава да е добър и при завои заради подобрената аеродинамика, която добавя и агресия към иначе правоъгълната форма на буса. Шасито на буса е специално разработено, а в по-голямата си част т ое направено от карбонови влакна. В интериора е поставен спортен волан и седалка, както и хидравлична ръчна спирачка.

Зад волана на състезателния бус ще стои Ромен Дюма, който в момента държи рекорда за най-бързо изкачване на върха. През 2018 година той постави време от 7:57.148 с електрическия Volkswagen I.D. R Pikes Peak.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    4 6 Отговор
    Мощен таблет!
  • 2 ...

    11 6 Отговор
    предпочитам SuperVan 3 пред тоя електрокар. Замаскиран болид от F1, тука таблет на колела
  • 3 оня с коня

    4 2 Отговор
    И руснака ще направи подобна машина...някой ден
  • 4 Русофил

    4 0 Отговор
    И ние ще имаме такава в шестата
    петилетка от следващия век ,!!!
  • 5 Млекаря

    2 0 Отговор
    Дайте ми го това да разкарвам кисело мляко бе другари !
  • 6 Знайко

    0 0 Отговор
    Таблет на стероиди в целофаново шаси...но няма как, борбата с теглото изисква всичко излишно да се премахне,а стандартни компоненти да се заменят с по-леки. Сигурен съм че стъклата са всъщност прозрачно фолио. Калниците ,вратите, капака, тавана- карбон и пластмаса.ИНтересното на концепция с 4 мотора е , че можеш да направиш 4х4 което не е физическо зацепено през диференциал и може да се подава въртящ момент на външните колела, както и разпределяне на тази екстрамощност между предно и задно колело, което пък ще подпомага много завиването и ще тушира приплъзване при заг-загообразни криви. Харесва ми повече от буса на VW.