Last news in Fakti

23 Март, 2023 12:56 1 412 0

Opel инвестира над 130 милиона евро в наследника на Grandland

  • opel-
  • grandland-
  • stellantis

Новият кросоувър ще бъде изцяло на ток

Opel инвестира над 130 милиона евро в наследника на Grandland - 1

Opel планира да представи наследник на Grandland, като това вероятно ще се случи още през следващата година. Stellantis планира да инвестира над 130 милиона евро в завода в Германия, където ще се произвежда новия кросоувър. Очаква се моделът да бъде построен върху новата платформа STLA Medium.

Opel инвестира над 130 милиона евро в наследника на Grandland

Според техническите данни на платформата, новият модел може да има дължина от 4.2 до 5 метра и батерия с капацитет между 87 и 104кВтч. Ако Opel заложи на максимума, то кросоувърът ще може да измине до 700 километра с едно зареждане. По отношение на мощността, платформата може да понесе електромотори с мощност между 170 конски сили и 450 конски сили.

Opel инвестира над 130 милиона евро в наследника на Grandland

Главният изпълнителен директор на Opel Флориан Хютъл приветства новината, като заяви: "Вече 31 години произвеждаме висококачествени автомобили тук, в Тюрингия, и непрекъснато подобряваме нашата конкурентоспособност. Ще продължим да следваме този ясен път с електрическия наследник на Opel Grandland." Той добави: "Това решение е още една важна стъпка за Opel по пътя към обявената цел да бъде изцяло електрическа марка в Европа до 2028 г."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА