Last news in Fakti

5 Април, 2023 17:04 1 381 0

Mini сподели характеристиките на новия Countryman

  • mini-
  • countryman-
  • bmw-
  • ix1-
  • x1

Кросоувърът ще разчита на технологии от BMW iX1

Mini сподели характеристиките на новия Countryman - 1

Mini сподели първи подробности около новия Countryman, който се очаква да дебютира до края на тази годината. Кросоувърът също ще претърпи огромни промени, подобно на Cooper, който вчера ви показахме. Това ще бъде и първият електрически модел на британците, който ще се предлага със задвижване на четирите колела. Технологиите ще бъдат взети директно от друг модел на BMW Group – iX1.

На практика двете коли ще споделят напълно своите характеристики, което означава, че ще видим мощност до 313 конски сили и максимален въртящ момент от 494 нютон метра. При iX1 това означава максимална скорост от 180км/ч и ускорение до 100км/ч за 5.6 секунди. Очаква се Countryman да получи подобни стойности с минимални разлики заради дизайна и аеродинамиката на двете коли.

Освен най-мощната версия, Countryman ще се предлага и с означение E, което ще използва един електромотор със 191 конски сили. Тук ще се заложи повече на пробега, който трябва да достигне до 450 километра. Колата е пораснала значително и на размери, като вече е 13см по-дълга и с близо 6см по-висока. Това трябва да се отрази значително на мястото в интериора, особено за пасажерите на задните места.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА