Last news in Fakti

12 Април, 2023 11:15 4 566 11

Генералният директор на Москвич нарече цената "повече от атрактивна"

  • москвич-
  • цена

Цената на бензиновата версия започва от 22 000 евро

Генералният директор на Москвич нарече цената "повече от атрактивна"  - 1

Генералният директор на Москвич разказа как се формира цената на новите автомобили, като според него към днешна дата цената на Москвич е повече от атрактивна в сравнение с конкурентите, присъстващи на руския пазар, но в бъдеще увеличението ѝ е неизбежно.

Това изказване, пред РИА Новости, направи Дмитрий Пронин, ръководител на московския завод. Според него много фактори влияят върху ценообразуването - логистични разходи, митнически такси, акцизи, такси за рециклиране и инсталиране на устройства ERA-GLONASS.

Пронин посочи широката гама оборудване , което вече се предлага като стандарт, като предимство пред конкурентите в същия сегмент. Що се отнася до ценовите промени, твърде рано е да се говори за покачване на цените, каза той, но в бъдеще това е "неизбежно".

Ще припомним, че цената на Москвич 3 с бензинов двигател започва от 1.97 милиона рубли (22 000 евро) за варианта с механична трансмисия и от 2.035 милиона (22 800 евро) за версията с автоматична скоростна кутия. Електрическият автомобил Москвич 3е се предлага за поне 3.5 милиона рубли (39 000 евро).

Въпреки всичко обаче е факт, че за първите два месеца от годината от новите Москвичи, които, както вече сме ви информирали, са копия на китайски модел на JAC, в Русия са продадени само 86 бройки, което ясно говори за това, че цената за руснаците съвсем не е ниска. А какво ли ще се случи, когато в бъдеще се повиши още.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е просто един Китайски автомобил

    28 4 Отговор
    Никакъв "Москвич" не е и с неговата поява нищо съществено на руския пазар не се случва!Цените са съизмерими с тези на Западни марки,а за качеството можем да гадаем!
  • 2 Не разбирам

    19 4 Отговор
    Защо ни занимавате с руски коли които не се продават в България. Ако ще да е супер - какво ни грее това.
  • 3 Ох мамооо...

    17 8 Отговор
    Ако ще и без пари да ги дават няма да взема.Нямате си на представа какви главоболия ви чакат.Москвич..ха-ха-ха.

    Коментиран от #6

  • 4 Скъпо е

    10 0 Отговор
    търговците като цяло товарят безумно
  • 5 кУмУнист

    13 5 Отговор
    Китайско руски автомобил, чудо на чудесата, а цените като на Мерцедес, електричка с екстри ек стъкла 45хил евро, а руснаците по бедни и от нас.
  • 6 Хакуна матата

    7 14 Отговор

    До коментар #3 от "Ох мамооо...":

    Защо, да не си карал? До 5 години западните марки ще започнат да залязват, да не говорим, че и сега новите модели са пълни с дефекти. Крепи ги само създаденото преди десетилетия име, само че реалностите са други в момента, и продължават да се променят.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 интересно

    16 4 Отговор
    Копейката не иска в България Евро,а цените на Москвич в Евро 😂
  • 8 Русия отново под монголско робство

    8 3 Отговор
    22K за клозет ? На пазара има и по 220 лв. Тези да не ги е бил токът ?
  • 9 Меншевик

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хакуна матата":

    Ти си купи два. Да имаш за резервни части.
  • 10 Така е

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хакуна матата":

    Русия ще стане велика китайска провинция.
  • 11 Рубли

    2 0 Отговор
    Вече струва 7 милиона рубли хахахахх