Last news in Fakti

26 Април, 2023 13:52 4 529 6

Skoda сподели първи снимки на новите Superb и Kodiaq

  • skoda-
  • superb-
  • kodiaq

Колите ще дебютират тази есен

Skoda сподели първи снимки на новите Superb и Kodiaq - 1

Skoda публикува първите официални снимки на новите Superb и Kodiaq, които ще дебютират по-късно тази година. Двете коли ще бъдат представени на отделни специални събития тази есен. Флагманът на чешката марка ще се предлага отново в лифтбек и комби вариант, докато кросоувърът Kodiaq ще се опита да задържи водещите си позиции на европейските пазари, но с изцяло нов дизайн и нови варианти за задвижване.

Както вероятно вече знаете, производството на Superb ще се премести в Братислава, където ще споделя поточна линия със следващото поколение на Passat, което също се очаква да дебютира по-късно тази година. За сметка на това, Kodiaq ще продължи да се сглобява в Чехия с малки промени по поточната линия, които да позволят новостите по колата. За съжаление и двете снимки показват само силуетите на колите и на практика не ни разкриват нищо от обновената визия.

От Skoda споделят, че ще организират отделни събития за двата автомобила, като Superb ще "постави нови стандарти по отношение на комфорта и пространството", докато Kodiaq "ще издигне безопасността, технологиите и гъвкавостта на следващото ниво". Първите доставки към клиентите трябва да се осъществят до края на годината или в началото на 2024 г. Има вероятност това да са последните поколения на моделите, които ще предлагат задвижване с ДВГ, като се има предвид стремежът на марката към електромобили. Очаква се до 2030 г. електрическите автомобили да съставляват 70% от всички продадени коли. Това ще бъде постигнато с представянето на шест нови модела, които ще дебютират в следващите три години.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 епа

    10 2 Отговор
    Да бяха включили ламбите, като ше снимат
  • 2 Аззз

    14 6 Отговор
    6-цифрени суми за набедени хубави коли.
    Лимузината Супърб с 4-цил.мотор на ПРЕДНО и 3 пръста дебелина на вратите. Иначе таблетите вътре греят греят.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дон Мигел

    2 0 Отговор
    Абсолютна пикняя са тия нови Шкоди по 1000куб. Мотори и по 60000-70000 лв цени...живота на подобни мотори е не повече от 5 г....

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Мигел":

    За съжаление е така, но ще си ги гледаме повече в гаражите, по-малко ще ги вадим по улиците, да не се хабят много, и пак ще изкарат до 20 години. :-D :-D :-D :-D :-D
  • 6 КОй

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Мигел":

    Хммм....Моята що тогава 2000 кубика?