Last news in Fakti

10 Май, 2023 11:43 1 938 3

Porsche 718 Spyder RS - бързо кабрио, което бележи края на една ера

  • porsche-
  • 718-
  • gt4 rs-
  • cayman-
  • boxster

Това е последният модел от серията с ДВГ

Porsche 718 Spyder RS - бързо кабрио, което бележи края на една ера - 1

Тъжните новини за феновете на конвенционалните автомобили с ДВГ не свършват и след като по-рано днес ви споделихме списък с коли, които ще спрат да се произвеждат в следващите месеци, сега отново се сбогуваме с една кола или поне с нейната традиционна версия. Преди броени часове, Porsche представи последния нов модел от серията 718 с ДВГ. От сега нататък, всеки нов модел от модела 718 ще бъде задвижван от електромотор, започвайки със 718 EV, което ще се появи скоро.

Връщайки се на последното 718 с ДВГ, то е в изпълнение Spyder RS и на практика ни представя Cayman GT4 RS без покрив, макар от Porsche да не са съвсем съгласни с това определение. Новият модел тежи точно 1410 килограма или с 40 килограма по-малко от стандартния модел. Това е постигнато благодарение на нов плат за тавана, който е със 7.6 килограма по-лек, както и с нови части от карбонови влакна.

Двигателят е свален с 30мм спрямо стандартния модел, а една от основните разлики с Cayman GT4 RS всъщност е в окачването, където са поставени нови пружини и тампони за по-комфортно возене, каквото се очаква от кабриолет. Въпреки това, двигателят остава познатият 4.0-литров атмосферен мотор с мощност от 493 конски сили и максимален въртящ момент от 450 нютон метра. Предаването е задно, а трансмисията е автоматична PDK със седем предавки.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    6 1 Отговор
    3 спайдера имам и се чудя какво да ги права,ще навия един вестник да ги тепам ,само паяжина събират
  • 2 Българин

    2 5 Отговор
    С такова блъснах смейство от някакво нпо много хубаво ми стана ! Правете като мен !
  • 3 Антиелектрика

    3 0 Отговор
    Как не разбрахте колко е тегаво и бавно зареждането на електричките. Освен на пазар другаде не можеш да отидеш нормално с тях.