Last news in Fakti

16 Май, 2023 14:59 2 338 2

Cupra обявяви най-достъпната си електрическа кола

  • cupra-
  • равал
Cupra обявяви най-достъпната си електрическа кола - 1

Cupra избра името на първия си електрически автомобил. Производствената версия на концепта UrbanRebel ще носи името на квартал Равал в Барселона. Това е едно от най-ярките и вдъхновяващи места в града и хечбекът в една или друга степен ще отговаря на този образ. Планир се колата да се произвежда точно там, в Барселона. Началото на продажбите пък е насрочено за 2026 г.

Автомобилът ще е базиран на платформата MEB+, а цената ще е 25-30 хиляди евро. Все още няма технически спецификации, но можем да предвидим някои въз основа на концепцията, която беше демонстрирана по-рано. Мощността на електрическия силов тракт ще е 226 конски сили. Твърди се, че ускорението до сто ще отнема 6.9 секунди, а пробегът ще надхвърля 400 километра.

Компанията обещава още, че ще използва части от рециклирана пластмаса и биополимери в колата, както и, че ще използва широко технологиите за 3D печат.Електрическият автомобил е разработен и проектиран в Испания. Дебютът на серийната версия е планиран за 2025 г., а продажбите ще започнат чак през 2026-а.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПалавНИК

    3 4 Отговор
    Купра беше много готина преди да стане електрическа.
  • 2 Емил

    3 4 Отговор
    Това тротинетка на четири колела ли е, или косачка за трева със седалка и покрив?