Last news in Fakti

5 Юни, 2023 12:16 3 213 1

Lexus показа по-луксозния брат на Yaris Cross

  • lexus-
  • lbx-
  • toyota-
  • yaris-
  • yaris cross

LBX дебютира със 134 конски сили

Lexus показа по-луксозния брат на Yaris Cross - 1

Toyota Yaris Cross дебютира преди около две години като представи на пазара малък кросоувър с висок клиренс и опционално задвижване на четирите колела. Сега, този малък кросоувър вече има и своя по-луксозна алтернатива в лицето на новия Lexus LBX. Той е позициониран под по-големия UX и използва същата GA-B платформа, но с изцяло променен дизайн, както отвън, така и отвътре.

LBX е с дължина от 4.19 метра, ширина 1.83 метра и височина от 1.55 метра. Междуосието е точно 2.58 метра, а теглото е 1280 килограма. Размерите са малко по-големи от тези на Toyota-тата, но това се дължи главно на промените в дизайна. Подобно на своя брат, моделът ще се предлага с 4х4 и предно задвижване.

Под капака работи 1.5-литров бензинов двигател с три цилиндъра. Той се подпомага от електромотор и заедно с него мощността достига 134 конски сили, а въртящият момент достига до 185 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 9.2 секунди.

По отношение на интериора можем да открием по-луксозни материали на външен вид с 12.3-инчов дигитален километраж пред водача и 9.8-инчов екран в средата на таблото. Аудиосистемата е дело на Mark Levinson с 13 говорителя и суббуфер. Продажбите ще започнат до края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От конвейера на Тойота на

    2 2 Отговор
    Шест секунди излиза автомобил