Last news in Fakti

6 Юни, 2023 14:54 1 684 2

Toyota показа наточен Prius за писта

  • toyota-
  • prius-
  • le mans-
  • тунинг

Концептът предлага множество ъпгрейди над стандартния модел

Toyota показа наточен Prius за писта - 1

Само преди няколко седмици ви показахме едно от първите предложения на пазара за тунинг на последното поколение Toyota Prius. Тогава проектът бе разработен от външно за Toyota студио, което предложи нови спирачки, въздушно окачване и още няколко промени за хибридния автомобил. Сега отново виждаме доработена версия на Prius, но този път тя идва директно от Toyota Gazoo Racing, които през последните години показват някои доста интересни коли.

Тази също не прави изключение, макар и към момента да е в изцяло концептуална форма, която не знаем дали ще достигне до серийно производство. Новият проект на GR поделението носи името Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition и е направено по повод 100-годишнината на 24-часовото състезание Льо Ман, както и отборът на Toyota взимал участие в него през годините.

Колата се отличава външно с по-голям отвор на предната броня с решетка тип „пчелна пита“, както и голям сплитер в долната част. Над него с разположени допълнителни светлини, както и елементи за по-добро отвеждане на въздуха, точно над тях. Страничната част е обновена с нови арки на калниците и ясно изразени прагове, докато в задната част можем да открием голям дифузьор, както и спойлер точно над багажника. Като за финал, колата разполага със специална разцветка с бял и черен цвят.

Toyota Gazoo Racing не споменава за никакви модификации на хибридния задвижващ агрегат на Prius. Все пак те твърдят, че концепта "постига отлични пътни характеристики, отчасти благодарение на ексклузивните си колела и аеродинамични части, вдъхновени от състезаващия се в WEC GR010 HYBRID". Колата получава нов комплект 18-инчови алуминиеви джанти, обути в гуми Michelin Pilot Sport 4S с размер 235/50R18.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    4 2 Отговор
    Скоро очакваме да подобри рекорда на Тесла на нюрбургринг, защото бъдещето е на хибридите които са много по-леки и е удоволствие да ги шофираш на писта, а не като толупите на Тесла, които не могат да вземат един завой и могат да се карат само направо. Имат едно ускорение и нищо друго.
  • 2 бай Даньо

    3 0 Отговор
    Невероятна кола ! Бях тръгнал да я купувам , но дилъра иска $5к отгоре на MSRP което е безумно. Изглежда проблема с чиповете е жив и здрав....