Last news in Fakti

19 Юни, 2023 17:01 1 932 2

Наследникът на Huracan ще е разработен изцяло от Lamborghini

  • lamborghini-
  • huracan-
  • audi-
  • r8

Компанията може да си позволи тази стъпка след печеливши резултати

Наследникът на Huracan ще е разработен изцяло от Lamborghini - 1

Lamborghini Huracan е към края на своя живот и след като от Audi официално обявиха, че няма да има следващо поколение на R8 или поне не на бензин, то мнозина си зададоха въпроса, какво ще се случи с наследника на Huracan. Суперколата от Италия ще има продължение, което ще бъде разработено изцяло от Lamborghini, без намеса от Audi или поне така разкриват от компания.

В интервю пред Drive, един от ръководителите на марката сподели, че ново Lamborghini ще има през 2024-та и то ще бъде направено върху нова платформа, разработена специално за него. Той разкри, че от компанията може да си позволят този ход, благодарение на печелившите резултати през последните години.

Въпреки, че платформата ще е разработена изцяло за новия суперкар, то не е изключено да я видим и при други компании под шапката на VW Group, но това вероятно ще се случи по-напред във времето. Към момента платформата се разработва от Lamborghini и само италианците имат достъп до нея.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баичо

    1 13 Отговор
    Демек... ще я омажат
  • 2 Тъпо е

    2 2 Отговор
    Да гледаш мотор и много копчета от ауди в кола за +200к