Last news in Fakti

14 Юли, 2023 11:11 1 626 3

Polestar показа стилен лифтбек с 872 конски сили

  • polestar-
  • polestar 5-
  • volvo

Серийният модел ще дебютира през 2024-та

Polestar показа стилен лифтбек с 872 конски сили - 1

Polestar се готви да пусне на пазара модела 5 през следващата година, но преди това да се случи, компанията реши да ни покаже един от тестовите прототипи по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. Колата дебютира с камуфлажна шарка, която за разлика от тази на повечето производители, всъщност не крие дизайна, а просто придава малко по-концептуална визия на лифтбек.

Изглеждащ почти готов за производство, прототипът Polestar 5 следва стъпките на концепцията Precept и се отличава с разделени предни светлни, както и с леко променена броня с остри линии. По-надолу виждаме малък отвор и по-ясно изразен сплитер.

По-големите промени се случват в задната част на А-колоната, тъй като прототипът се отличава с по-големи и малко по-конвенционални дръжки на вратите. Към тях се присъединяват традиционните странични огледала, масивните странични прагове и новата врата на порта за зареждане.

Задната част на автомобила остава сравнително вярна на концепцията, въпреки че виждаме леко променени задна врата и броня. В последната вече са разположени хоризонтални рефлектори и модифициран дифузьор.

Polestar не каза много за прототипа, но компанията вече обяви, че "електрическият GT с 4 врати" ще има двумоторна система за задвижване на всички колела, която ще произвежда 872 к.с. и 900 Nm въртящ момент. Polestar също така обяви, че 5-цата ще има 800V архитектура, както и усъвършенствана система за подпомагане на водача, която използва технологията Luminar LiDAR.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редник

    6 0 Отговор
    Ало Факти, всичко трябва да е на български. Като искате да сложите чужд език, думата или израза са след българския превод на думата, в скоби. Научете се най сетне
  • 2 Редник

    0 0 Отговор
    Пример: "Полестар" (Polestar)
  • 3 Гошо

    2 0 Отговор
    Ауди А5