Last news in Fakti

17 Юли, 2023 12:39 3 621 2

Nissan "пенсионира" един от моделите си

  • nissan-
  • micra-
  • renault-
  • renault 5

Micra не се предлага в Европа от началото на месеца

Nissan "пенсионира" един от моделите си - 1

След като по-рано този месец Ford сложи край на производството на Fiesta, сега още един модел от този клас се подготвя за подобна съдба. Става въпрос за Nissan Micra, който официално вече не се предлага в Европа от началото на юли. Информацията за това идва от френското издание largus и се потвърждава от липсата на модела в сайта на японците, включително и у нас.

Nissan Micra се произвежда в завода на Renault в град Флинс, където френската компания прави още и Zoe. Micra вероятно ще липсва от каталога на Nissan през тази и част от следващата година, когато се очаква да видим новото поколение на модела, споделящо части и технологии с наследника на Renault 5.

По план новият модел трябва да се сглобява в друг завод на Renault, заедно с модела 5, който ще използва CMF-B EV платформа. Именно върху нея ще бъде построена и новата Micra, част от която видяхме по-рано тази година в кратко рекламно видео на марката.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    21 7 Отговор
    Нисан направиха грешката на Мазда да се съюзят с европейка марка. Мазда се измъкна и раздели след много поражения, но Нисан продължи да потъва и потъна. Същото е с Митсубиши. Жалко за добрите и иновативни марки, съсипани от японо-европейската дружба. Единствено европейските марки имаха полза от това обединение. Сузуки, преди години, за малко да падне в капана на ФВ, ама се усетиха. Хонда и Тойота държат здраво положението.
  • 2 Чи ко пък

    2 1 Отговор
    И мен жената ме пенсионира, ама я наказах и взех комшийката...