Last news in Fakti

14 Август, 2023 16:35 5 019 3

Как една стара Toyota може да се превърне в... Lamborghini Aventador

  • toyota-
  • crown-
  • lamborghini-
  • aventador-
  • тунинг

Репликата впечатлява с точността на пропорциите на каросерията

Как една стара Toyota може да се превърне в... Lamborghini Aventador - 1

Тунинг майстори от тайландското студио Kit Racing превърнаха един съвсем невзрачен седан Toyota Crown от края на 80-те години на миналия век в... Lamborghini Aventador. Бюджетът на проекта е 11 615 долара.

В процеса на трансформация в суперавтомобил, старата кола губи каросерията си и част от шасито. Това прави място за нов двигател, който е средно монтиран. Трябва да се отбележи, че според тунинг специалистите, това не е трудно да се направи, тъй като междуосието на автомобилите е приблизително еднакво. Четвъртото поколение Toyota Crown има междуосие от 2 730 мм, докато Aventador е с 2 700 мм.

Как една стара Toyota може да се превърне в... Lamborghini Aventador

На мястото на монококовото шаси е монтирана специално изработена клиновидна стоманена рама. За двигател е използван Mitsubishi V6 (6A13) с турбокомпресор 2.5 литра и радиатор от пикап Isuzu. Мощността на двигателя не е посочена. Частите по окачването са заимствани от Toyota Hilux и Honda Accord. Задните спирачки на тайландския Aventador са от BMW 7 Series, механизмът на вратата е от Nissan NX, а чистачките са от пикап Chevrolet.

Как една стара Toyota може да се превърне в... Lamborghini Aventador

Репликата впечатлява с точността на пропорциите на каросерията. Широките калници с болтове напомнят комплекти от Liberty Walk, докато предните въздухозаборници и задното антикрило са от Aventador SVJ. Други забележителни елементи включват фалшив въздухозаборник на капака, интегриран сплитер и подходящи странични прагове. Майсторите са използвали и много нестандартни елементи. Например инсталирани са по-евтини фарове, които обаче изглеждат добре.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Територианец

    6 8 Отговор
    Нещо като нищо.
    Ламбо като изреве няма нищо общо с това недоразумение!
  • 2 Средата

    2 0 Отговор
    в която се прави ,а и донорите от които са взети основните компоненти, обяснява,какво качеството на изработка и естетика има това нещо, само визуално наподобяващо на Lamborghini Aventador. .
  • 3 АЛЕКС

    2 0 Отговор
    Вие вижте как едно младо момче от Бургас направи от тойоти селика да прилича на външен вид като Supra. Момчето заслужава уважение, българче. Има канал в youtube потърсете МАЙСТОР ЧАНИ