Last news in Fakti

15 Август, 2023 17:24 3 009 8

Fiat Panda за 40 хил. евро празнува 40-годишнината на модела

  • fiat-
  • panda-
  • 40 години-
  • годишнина

Колата е направено от Niels Van Roij Design

Fiat Panda за 40 хил. евро празнува 40-годишнината на модела - 1

Fiat Panda 4×4 навършва 40 години и за да отпразнува този важен момент, Niels van Roij Design в сътрудничество с холандския дилър Kaeve Cars създава модела "Piccolo Lusso". Проектът преминава през детайлна реставрация, като в процеса на работа получава персонализирана боя и обновен интериор.

Автомобилът е описан като "почит към елегантността и функционалността", като подчертава чертите на класическия Fiat Panda. Екстериорът е боядисан в цвят Azzurro Blu, напомнящ за морето, а съответстващите на цвета стоманени джанти са с бели бордове. Броните, огледалата и външните декоративни елементи, които са били изработени от небоядисана пластмаса, сега са в цвета на каросерията. Предните мигачи са боядисани в бяло, а прозрачните странични мигачи заменят оригиналните, боядисани в охра.

Интериорът на донора Fiat Panda 4×4 Sisley не е бил в добро състояние не е бил годен за реставрация. Екипът е избрал нова тапицерия от мека кожа за корите на вратите, арматурното табло и седалките, с кафяви и бели нюанси, вдъхновени от средиземноморската архитектура. Вложките на седалките са от плат, изтъкан от малки квадратчета, отразяващи кутиеобразния силует на Panda. Към арматурното табло се присъединява монтиран на таблото допълнителни уреди, показващ, че италианският градски автомобил има намерения за офроуд.

Емблемата на Sisley с мъж, яхнал кану, може да бъде открита на арматурното табло, волана и вратите, като знак на почит към автомобила донор. Багажникът също е подобрен с изработена палуба от тиково дърво, която покрива пода.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    19 0 Отговор
    ЧЕСТИТО, УНИКАЛНА МАШИНКА... минава буквално навсякъде, 4+4
  • 2 вярно проходима е

    7 15 Отговор
    но е толкова утънено и фалшиво всичко, че даже беше неприятно като влезеш вътре

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Не! Мерси!

    15 6 Отговор
    От всичките захаросани приказки в статията разбрах, че са я пръснали отвън, претапицирали са я отвътре и за това искат €40000.

    Благодаря!
  • 4 Това не е ..ейска кола

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "вярно проходима е":

    тарикат надали си сядал изобщо в Панда...........
  • 5 Така е

    11 4 Отговор
    Какви японски 4х4 минита имаше тогава - бързи, икономични,с ексти, даже с луксозен интериор. А това чудо.

    Коментиран от #8

  • 6 Леле

    7 3 Отговор
    Имам сапунерка с подобен дизайн, но е доста по-хубава.
  • 7 Горкият

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "вярно проходима е":

    човечец, Колко си заблуден, чак си за съжаление.
  • 8 Какви

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    Ха сподели де, какви? Сузуки Самурай, да така е … с макс скорост 110 и се разпада и води като лодка. Дайхатсу или Азия Рокста? Които трудно вкарваш в пътя и караш в права посока?