Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 11:02 5 860 11

И Fiat подготвя "убиец" на евтините електромобили

  • fiat-
  • panda-
  • евтин електромобил
И Fiat подготвя "убиец" на евтините електромобили - 1

Изпълнителният директор на Fiat Оливие Франсоа сподели мислите си за новата Panda, която трябва да затрудни живота на китайските марки на европейския пазар. Те планират да направят това за сметка на ниска цена - под 25 000 евро. Според шефа на италианската марка Fiat "може и трябва да разработим решение, което да постави китайците в трудна позиция".

Новият Fiat Panda ще бъде производствената версия на електрическата концепция Centoventi, която дебютира на автомобилното изложение в Женева през 2019 г. На шоуто бе показана визията на марката за бъдещата електрическа мобилност и изглежда, че скоро тя ще стане реалност. Официалното представяне на електрическата Panda се очаква до края на октомври.

Според компанията, тя ще "преосмисли" принципите на предишните поколения, възприемайки подхода "по-малкото е повече". Подобно на първото поколение Panda от Giorgetto Giugiaro, неговият електрически наследник ще бъде фокусиран върху "най-основното". Идеята е европейски електрически автомобил, произведен в Италия, да бъде по-евтин от конкурентите, най-вече тези от Китай.

Според някои източници новият Fiat Panda ще бъде тясно свързан с бъдещия Citroen E-C3. Предполага се, че моделите ще споделят платформата eCMP или новата STLA Small архитектура на концерна Stellantis. По-подробна информация за "убиеца" на китайски електрически автомобили ще се появи в близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кую

    13 5 Отговор
    Ще има и задна скорост.

    Коментиран от #3

  • 2 хикс

    19 3 Отговор
    Най - вероятно ще го продават в Технополис
  • 3 13131

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кую":

    срещу ДОПЪЛНИТЕЛНО заплащане
  • 4 ГОЛАТА ИСТИНА

    30 3 Отговор
    Щял да затрудни живота на китайците. Те за цената на една Панда вадят 3 бройки електрички. И не само те, Индия също ще ги удари в земята.

    Коментиран от #6

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 4 Отговор
    Ма много Йофтин бе, напрао без пари - 25 000 € ❗
    И това сигурно е дървения вариант🤔

    Коментиран от #7

  • 6 Ти гледал ли си качеството

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    На китайчетата,гледай ребятата имат прегледи .На под една година почват да гният никаква защита от корозия.Евтиния само.Тия дето стават струват колкото европейските.
  • 7 ЕвтинИя брат

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тези стогодишните така и не разбраха, че не трябва да правят убиец на останалите електромобили, а убиец на автомобилите с ДВГ в същия сегмент.

    Точно в сегмента на панда, ще направят ценови убиец на ДВГ, ама след 20 години.

    Засега електромобилите са успели само при най-високия сегмент, където цената така или иначе не е от голямо значение и продажбите са малки.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пак кусури...

    8 2 Отговор
    Фиатките не са лоши коли, дори не са евтини, само дето ние не произвеждаме нищо, но сме свикнали да плюем по всичко и по всички и да сме на-големите специалисти мрънкачи от целия свят. Професори по всичко, на който им свиди или нямат 40-50х. за нова кола раздават безплатно акъл, докато останалият свят успява да си ги купува. И аз си купих нова кола, но не я одобрявям и не защото за толкоз-пари толкоз...ами защото качество и надежност останаха в миналото, ако ще и 100х. да си дал, всичко е трошливо, чупливо и досадно сложно за обслужване. А като се удариш някъде (недай си Боже) и трябва просто да я хвърлиш, щото няма оправяне. Просто вървим натам на където ни тикат, но няма въщане назад колкото и да ни се иска. Дори смятам да я продам и да си купя най-големия дарак и докъдето изкара...щото и моят ресурс остана 10...после е все тая.
  • 10 Нов

    1 0 Отговор
    За 25 хилки в евро точно пък сапунерка ще си купят хората? За под 30 000 евро китайците продават 7 местни топ оборудвани /луксозни с кожен салон и всякакви др. Екстри, 4-5 год. Гаранция и с газово устройство (етикет ЕКО). Ей ся хукнах за италианския боо клуук на космическа цена. А за да вземат ЕКО етикет, на фиатчетата им слагат динамо и батерия за пробег 1 (един) километър. Както се казва - УАУ.
  • 11 Знайко

    1 0 Отговор
    30000 евро са сума ,която трябва да копаш бая време, и да си мислиш , че ще дадеш на човека за тия кинти нещо , което да умре при първото късо съединение е малко наивно, да не кажем нагло!