Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 10:48 1 683 8

Volkswagen има съмнения относно новия си бюджетен модел

  • volkswagen-
  • евтин електромобил
Volkswagen има съмнения относно новия си бюджетен модел - 1

Volkswagen обмисля разработването на нов бюджетен модел, който ще струва по-малко от 20 000 евро и който може да се появи през 2025 година. Сега обаче в компанията се появиха някои съмнения, тъй като VW все още не е решила дали рентабилността на проекта е добра.

Според Carscoops ръководството на компанията не е 100% сигурно, че евтин електрически автомобил с такава цена ще може да бъде пуснат на пазара. Всичко зависи от това дали такава кола ще има печалба. Автомобилният производител трябва да е сигурен, че проектът ще бъде печеливш.

Това ще бъде значително улеснено от новата технология на батерията, която ще позволи намаляване на разходите наполовина. Все още обаче няма конкретика по този показател. Освен това нищо не се знае за напредъка на електромобилите, като цяло.

Ще припомним, че по-рано се появи информация, че Volkswagen подготвя нов бюджетен автомобил в електрическия сегмент с цена под 20 000 евро. Предполагаше се, че евтиният модел ще се появи след всички основни конкуренти.

Евтиното електрическо VW ще бъде наследник на VW e-Up! , който, както вече ви информирахме, беше спрян от производство. Ако все пак тази кола стане факт, то с течение на времето ще се появят нейни аналози под марките Skoda и Cupra.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    14 0 Отговор
    То всичките им автомобили трябва да са под 20 000€ . Преди години VW Jetta и Голф бяха по 7 000 ДМ . Или 3 500 € . Това трябва да са народните цени .

    Коментиран от #6

  • 2 Хорекйт

    13 0 Отговор
    Малей, а преди 2-3 години какво късане на ризи и дране беше как ще минават само на ток, как ще инвестират хиляди милиарди в нови заводи, как ще има незнамсикакви батерии. И сега, пуф, мъгла и мистерии! Другите малко по-малко раздават обещания като на "ромска" сватба, но тези от ФВ са ми едни от любимите комедианти.

    Коментиран от #5

  • 3 тъй шъй

    9 1 Отговор
    Елмъки. Дачия Спринг в Германия почва от 23х. евро въпреки щедрия елбонус. Това ФВ да е по-евтино може, ако батерията се купува отделно. Тези са пак в обратен подем като при дизелгейт, тси и дсг и тн фалове. А много се надяваха на последователно запоените батерийки да ги изкара от още по-голямото блато в което се навряха съвсем съзнателно. Форд и Опел са с затихващи функции, тези и те натам вървят.
  • 4 Смешно

    2 1 Отговор
    "Евтиното електрическо VW" Колко трябва да не те интересува всеки правопис и правоговор,за да напишеш евтиното електрическо VW/Фолксваген. Това е като в маалата, "старото казан ползваме за печка". И това е автор на статии в новинарски сайт, за който се предполага,че ако не е завършил висше журналистика, поне трябва да е завършил средно и да си е взел матурата по български език.
  • 5 Смешно

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хорекйт":

    Не забелязваш ли,че Фолксваген предлагат почти пълна гама ел.автомобили?

    Коментиран от #7

  • 6 Смешно

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Ти малко говориш като комунистически оратор от 20 век. Какво значи трябва, за науката икономика чувал ли си. Как трябва фолксвагените да струват една и съща цена ,а средната заплата да се е повишила няколко пъти,както и цените отпреди.
  • 7 Вагени

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Смешно":

    Така както я предлагат почти пълната гама, така някой почти я купува тази гама според собствените им изказвания и новини за намаляване на производството.
  • 8 Хвърчилото от село

    1 0 Отговор
    Като вдигнат цената на Поло на 22 000 евро, ще им излезе сметката! Просто измамна търговска илюзия....