Last news in Fakti

12 Декември, 2023 14:13 3 584 3

Huawei се обърна към Audi и Mercedes с интересно предложение

  • huawei-
  • mercedes-benz-
  • volkswagen-
  • audi
Huawei се обърна към Audi и Mercedes с интересно предложение - 1

Китайската Huawei Technologies попита Mercedes Benz и Volkswagen Audi дали се интересуват от закупуването на малки дялове в нейната компания, която разработва софтуер и компоненти за "умни" автомобили. Информацията е на Reuters.

Според тях този ход е насочен към разширяване на партньорството извън китайските марки. Huawei, която е под санкциите на САЩ от 2019 г., също се надява, че присъствието на чуждестранни инвеститори ще помогне за защитата на бизнеса от потенциални допълнителни геополитически напрежения, се казва още в информацията.

Миналия месец китайският технологичен гигант заяви, че ще отдели своето четиригодишно подразделение за интелигентни автомобилни решения (IAS), което има за цел да доминира в доставката на софтуер и компоненти за "умни" електрически превозни средства (EV).

Твърди се, че Huawei е провел предварителни разговори с Mercedes през последните седмици. Един от източниците каза, че на германската автомобилна марка е бил предложен дял от 3% до 5% при оценка, която предстои да бъде договорена.

Но Mercedes не е толкова запален по идеята, или поне така твърдят запознати, тъй като иска да остане отговорен за своя софтуер, за да поддържа позиционирането на премиум марката, вместо да го предаде на доставчик, при това китайски.

Нивото на интерес на Audi към офертата на Huawei не може да бъде определено веднага. Два източника обаче твърдят пред Reuters, че Audi и Huawei планират партньорство за разработване на технология за автономно шофиране за Audi.

Тези технологии ще се използват в автомобили за китайския пазар от 2025 г., които ще се произвеждат от съвместно предприятие между германския автомобилен производител и FAW Group. Впоследствние обаче решенията могат да се интегрират и в европейски модели.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емилян

    1 2 Отговор
    Не могат да отговорят веднага защото трябва да попитат Задокеанският окупатор. Ако те отговорят ,че това застрашава Националната й безопасност ще бъдат принудени да откажат. За най малкото трябва да получат разрешение , така е когато си колония.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.