Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 10:55 1 655 6

Ето защо Audi е принудена да забави производството на два електрически кросоувъра

  • audi-
  • q8 e-tron-
  • q8 e-tron sportback

Става дума за моделите Q8 e-tron и Q8 e-tron Sportback

Ето защо Audi е принудена да забави производството на два електрически кросоувъра - 1

Поради недостиг на компоненти компанията Audi беше принудена да ограничи производството на електрически автомобили в завода в Брюксел. Както уточняват от Automobilwoche, това е засегнало Q8 e-tron и Q8 e-tron Sportback. Досега такъв режим е въведен за две седмици, но от Audi казват, че "ситуацията с доставките остава нестабилна", така че е възможно ограниченията върху производството на автомобили да бъдат удължени.

Германските издания съобщават, че Audi е в процес на преструктуриране на глобалната си производствена мрежа. Това може да доведе до факта, че заводът в Брюксел след няколко години, а именно след 2027 г., рискува да остане без модели - производството на семейството Q8 може да бъде прехвърлено в Мексико и Китай.

Проблемите в концерна Volkswagen, който включва Audi, започнаха преди шест месеца: през юни стана известно, че компанията въвежда двуседмично спиране на завода в Емден, където се сглобяват електрическите Volkswagen ID.4 и ID.7. А през есента Volkswagen забави темпото на производство на ID.3 и Cupra Born за две седмици, същото важи и за моделите на Audi.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    9 1 Отговор
    Коли, които тежат по 2600кг, за да се вози в тях някое 50 килограмово момиченце. Пълна глупост.
  • 2 крива политика

    10 0 Отговор
    Поради високите цени и ниска надеждност, никой не иска да купува електрическите боклуци на VW.
  • 3 Анонимен

    6 0 Отговор
    Лексъс в Германия вече предлагат 15г гаранция. Как да си купя VW, след 3г ще светне една червена лампа и си 30-40к назад за нова батерия.
  • 4 НАБЛЮДАТЕЛ

    12 0 Отговор
    не е поради липса на компоненти а поради липса на КЛИЕНТИ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.