Last news in Fakti

16 Август, 2023 11:08 3 443 3

Pagani-то направено за Луис Хамилтън пострада в катастрофа

Причината вероятно е загуба на сцепление

Pagani-то направено за Луис Хамилтън пострада в катастрофа - 1

Pagani Zonda 760 LH принадлежало на пилота от Formula 1 Луис Хамилтън бе ударено през изминалите дни в Уейлс. Колата, която от около 2 години не е собственост на шампиона от Formula 1 е катастрофирала в тунел, като вероятната причина за това е загуба на сцепление и удар в стената на тунела.

Точните детайли за момента не са ясни, но според снимките, споделени в социалните мрежи, колата е претърпяла значителни щети. Предното и задното окачване са разкъсани, а каросерията от въглеродни влакна ще се нуждае от много работа, включително преден калник и части от задния калник. Фаровете и предното стъкло също ще се нуждаят от подмяна.

Това не е първият път в който колата участва в инцидент, след като Хамилтън също я удари в Монако. Тогава той споделя, че колата е „ужасна за каране“, а голяма част от това се дължи на 750-те конски сили и 780 нютон метра, които задвижват задните гуми чрез механична трансмисия. Колата е направена през 2014-та специално за Хамилтън, който я притежава около 7 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    6 1 Отговор
    Тоя е карал с 90 км
  • 2 и на това казват кола ?

    7 0 Отговор
    Свободни съчинения ала ПикПикасо , Салвадор Будали и подобни...
  • 3 Иван С

    6 0 Отговор
    Уейлс?!? За бога!!!....