Last news in Fakti

22 Август, 2023 11:17 3 630 11

Toyota започна да отглежда ягоди и домати в своите фабрики

  • toyota-
  • ягоди-
  • домати

По-късно продуктите се предлагат безплатно

Toyota започна да отглежда ягоди и домати в своите фабрики - 1

За много производители на автомобили преходът към производство на електрически превозни средства включва и други инициативи за намаляване на емисиите на парникови газове. Някои заводи вече използват възобновяеми енергийни източници за захранване, като произвеждат автомобили с части, произведени от рециклирани пластмаси и други отпадъчни продукти. Два завода на Toyota са възприели различен подход към екологията, като използват топлина и отпадъци от CO2 за отглеждане на ягоди и чери домати.

Toyota е добре запозната с отрицателното въздействие на излишната топлина и CO2 върху околната среда. През април 2022 г. земеделски стопани помагат на автомобилния производител да създаде експериментална оранжерия в завода си в Камиго за отглеждане на ягоди, където се произвеждат двигатели за Toyota Crown и други модели на Lexus. Компанията също така избира завода в Миочи, за да отглежда домати.

Земеделските производители не трябва да се притесняват, че Toyota си проправя път към техния бизнес. Ягодите и чери доматите, отглеждани в заводите, се предлагат безплатно в заведенията за хранене на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В БГ имаше

    1 6 Отговор
    следният лаф: "Почнат ли градинските - свършват и стотинки те". Мисля, че за Япония няма да важи.
  • 2 истина ти казвам

    6 4 Отговор
    Съсипаха я тая марка еййй!🤣🤣🤣
  • 3 Офанзивен дефанзиф

    7 4 Отговор
    "Ягодите и чери доматите, отглеждани в заводите, се предлагат безплатно в заведенията за хранене на компанията." --- А аз си помислих, че ще има бонус към покупката на Тойота - 3 касетки ягоди или домати... Язък, няма да си купя Тойота - ще си карам Москвича и сам ще си гледам домати на село...
  • 4 Брабус

    3 22 Отговор
    Дано поне с това им се получи...коли е ясно,че не могат да правят!

    Коментиран от #6

  • 5 Вале-каро

    12 6 Отговор
    А бе доста неща от времето на социализма ще бъдат възобновени. Въпросът е колко години трябват за това. Някой помнили как по онова време промишлените предприятия имаха стопанства за самозадоволяване и произвеждаха продукция за хранене на работниците си. Е след толкова години и японците решиха да правят това.

    Коментиран от #8

  • 6 Тоз

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "Брабус":

    Човек като си мечтае за кола и конкретно за Тойота и не може да си позволи кола и конкретно Тойота, намразва марката. Да държат високи цени на вторичния, третичния и тн пазари. Пожелавам да се сбъдне мечтата да притежавате кола и конкретно Тойота.
  • 7 Гост

    8 2 Отговор
    По добре ягоди и домати.Тесла произвеждат одеяло за зарядни станции и котешка тоалетна.
  • 8 Българин

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Вале-каро":

    Нямаш идея къде са японците и от кога. Не пиши глупости ами вземи прочети една книга. И ако става въпрос за стопанства към заводите ги е имало още при гадните германци много години преди ВСВ. Не знам защо си мислите, че комунягите са измислили нещо.

    Коментиран от #10

  • 9 ЯМБОЛИЯ

    4 4 Отговор
    До Вале-каро. Произвеждащи храни фабрики,не е ваш социалистически патент. Существува на Запад още столетие преди да се пръкне вашата Октябърская социалистическая революция. Поняли?
  • 10 Така е

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Защото слушат бабите им какво разправят за социализма. Това е гигантски и непреодолим проблем в тази държава. Никога не вярвах, че ще се величае онова робско време на социализма.
  • 11 Реален

    9 2 Отговор
    БМВ, Мерцедес и WV - започват да продават дюнери в техните !!!