Last news in Fakti

7 Ноември, 2013 12:56 31 997 21

Араби се фукат със суперкар с 5000 к.с.

  • devel-
  • sixteen
Араби се фукат със суперкар с 5000 к.с. - 1

Инженерни шедьоври като Bugatti Veyron или Lamborghini Veneno явно се струват прекалено примитивни за изисканата арабска клиентела. Ако се съди по представения на салона в Дубай хиперкар Devel Sixteen, тънещите в разкош шейхове са надмогнали неудържимата си страст да позлатяват и инкрустират със скъпоценни камъни колите си и са решили да натрият носа на европейската конструкторска мисъл.



Devel Sixteen има 16-цилиндров 7.2-литров двигател с четири турбокомпресора и мощност 5 000 к.с. или така поне гласи табелата с техническите параметри. На хартия фантастичното возило ускорява до 96 км/ч за 1.8 секунди и развива 560 км/ч. Цената не се съобщава, но се очаква да съответства на гореописаните показатели - около 5 млн. дирхама или над 1 млн. евро.



Експерти и публика обаче отсега се отнасят с известна резервираност към арабския хиперкар. Проблемът е, че от Devel не съобщават никакви други подробности за Sixteen. На официалния сайт на компанията пък такъв проект изобщо не се споменава.



Според експерти е напълно възможно арабите просто да надуват мускули на домашното си автомобилно изложение, а под ефектната външност да няма реално съдържание. Ако Devel Sixteen все пак се окаже реален проект, може да се прогнозират интересни размествания в елита на световното автомобилостроене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    5 8 Отговор
    Тази кочина не мяса на нищо...не вярвам да е 5000кс то и аз мога да взема една жигула и да я закарам там и да напиша, че е 100000кс, но каква ще е истината никой не знае, тъка че да не се правят много на умни тези араби
  • 2 PROFESIONALISTA

    9 3 Отговор
    Отвсякъде прилича на "направи си сам" сделано в час по трудово обучение.
  • 3 galaxy

    12 1 Отговор
    Арабите не са големи техничари, така, че ако съществува такава кола, то тя е разработка на европейски инженери. С петродоларите арабите могат да си купят всякакви специалисти. Само не знам дали ще могат да я карат тая кола.
  • 4 Mercedes-Benz

    11 1 Отговор
    Виждам елементи от Пагани Зонда и Ламборгини Венено по тая измислица. В жабката ще идва с коран а предното отделение ще е заредено с тротил увит в гайки, пирони и болтове!
  • 5 Agop Chilingirqn

    0 4 Отговор
    как се карат тия 5000коняс в градО ми е чудно(ако е толкова де,което ме съмнява)и дали има градски режим с 60 коня колкото някоя корса

    Коментиран от #6

  • 6 бате Ицо

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Agop Chilingirqn":

    Абе работата е в това да те видят с тази кола,другото няма значение!5-те хиляди кончета служат единствено за удължаване на пи*ката в съзнанието на шофьора
  • 7 Georgi Angelov

    7 1 Отговор
    Samo ne znam s 518km/h kak shte spre s tezi malki ne-ventilirani diskove...malko fake taq kola spored men.
  • 8 comment

    7 2 Отговор
    Изискана арабска клиентела ... Дето се казва - Кога станаха кюмюрджии, кога им почерня г.зът?!?
  • 9 Енцо Енцо

    6 2 Отговор
    Груба изработка и евтин дизайн, имитиращ ламборгини венено. А и много се съмнявам оповестените резултати да са тестови.

    Коментиран от #10

  • 10 Shmeker

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Енцо Енцо":

    Къв дизайн, ква изработка??? Ти ще кажеш че следиш производствения процес???

    Това е много повече болид отколкото кола
  • 11 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Това прилича на някаква сбирщина от строителни материали надали се движи и надали има двигател вижда се няакакъв неугледан капак на мястото на двигателя но отдолу може и нищо да няма .
  • 12 Niky Tashkov

    2 0 Отговор
    Аз определено забелязах че ония докато бърше капака бутна с кърпата средния елемент на предния капак и после го намести ... ?!?! Тая кола ще вдигне 100 км в час само ако я пуснат по нанадолнище а там пък всичко е равно каде ще се пускат с нея не знам ..
  • 13 Петър Модев

    1 0 Отговор
    тва върви с едно OMV отзаде
  • 14 Iaroslav Stanchev

    3 0 Отговор
    Туй нещо,като го гледам отзад,е с два турбореактивни мотора с форсаж.Тоз 16 цилиндровия мотор е само за заблуда.Те затова и вратите му се отварят нагоре,ръга първа,цъка копчето за форзажа,пуска крилата и с бойния вик-"Аллах акбар",излита в орбита.
    М..а им тъпа,тез кухите камиловози не могат един калашников да сглобят,ако им го разглобиш,а тръгнали коли да правят.Ай няма,а да не занесе на някой кален завой болида.
  • 15 Стар Българин

    1 0 Отговор
    М....ли с пари.
  • 16 Evolution

    0 2 Отговор
    По-прост човек от българина няма... Всички сигурно карате коли по поръчка и разполагате с парите на цялата планета, та сте седнали да давате акъл и да плюете... За всеки влак си има пътници, ама май вашия влак е минал през вас преди да ви качи... И продължавайте да ги мислите за толкова смотани, докато сигурно при тях има 100 пъти повече хора завършили Кеймбридж, Харвард, Йеил и кой знае какви висши колежи и университети... НО на вас българските инженери нищо не може да ви се опре... Нали смешковци?

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Стар Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Evolution":

    Аййййдеее, поредният антибългарин. Мога да ти кажа, че ако повече български семейства разполагаха с повече пари, и те щяха да пращат децата си в "Кеймбридж", "Харвард", "Йеил" и така нататък. И щом мисли, че българите сме прости, не забравяй и че ти влизаш в тази категория. Били сме прости, малееее... Има толкова много талантливи БЪЛГАРСКИ инженери, които ако разполагаха с такъв бюджет, щяха да им скрият шапката. Ама много ме дразнят коментари на хора, плюещи собственият си народ.
  • 18 Енцо Енцо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Evolution":

    Виждал ли си някоя автомобилна компания да представя прототипа си по толкова нелеп начин? Колата се вижда, че е скалъпена набързо от не много сръчни ръце. А смяташ ли,ч е този прототип наистина е тестван на писта, че дори и в аеродинамичен тунел? Най- много да са направени съмнителни, теоретични изчисления...
    Ако забележиш статиите и коментарите към тях по чуждестранните издания ще забележиш, че мненията съвпадат с българските. А че българите са прости, забавляват се с чалгии и кумири са им празноглави мутри, кряскащи проститутки и футболисти е факт, но това е друга тема.
    Сигурен съм, че арабите могат да си купят специалисти и да направят наистина много бърза, луксозна, красива и нз, каква още кола, но случаят тук не е такъв.
  • 19 Gabriela Stoyanova

    1 0 Отговор
    Стига глупости.....560км/ч..........5000к.с. Изгледайте клипа и вижте предните спирачни апарати и дискове,все едно са ги свалили от Опел Корса 1.0СС.Как ще спре тази кола от 560 до 0. И с какви гуми я тестваха,щото не съм чувал производител на гуми да се е похвалил,че е създал гуми за такава скорост!!!!
  • 20 Красо Зелето

    1 0 Отговор
    5000 к.с сигурно са водни коне За да е толко коне, трябва да е на керосин! А за спирачките сигурно спира с 4-ри парашута отзад
  • 21 Evolution

    0 0 Отговор
    # 17 - Айде моля ти се... В България има не малко хора с възможности, но техните отрочета предпочитат да се разбиват в планета, найт флайт и къде ли още не отколкото да си обърнат внимание на бъдещето. От там идва разлика, а не в парите... Ами прости са българите, едно нещо като не им харесва, няма да кажат - не ми харесва и да се приключи. А то се почва с едни простащини на килограм...
    # 18 - Тази кола може и да са я скалъпили на бързо, но това е само ПРОТОТИП. Доколкото знам има много прототипи които не са изкарвани в реални условия, а просто са показвани с цел реклама. Разликата може би е в това. Арабите не е нужно да си купуват каквото и да било, тези хора са много по-напред с материала и вместо да се смее подигравателно на това че елемента на предния капак мръднал, да вземем да се мръднем и да се развиваме. Тези хора както на човека преди теб казах, мислят за бъдещето си, не мислят в коя дискотека да се напият до безсъзнание. Само едно име ще ви кажа - Заха Хадид... Отново помислете дали всичко опира до пари и петрол.
    # 19 - Поразрови се за състезанието на Соленото Езеро и пак пиши за гуми...