Last news in Fakti

22 Ноември, 2013 12:42 12 797 4

Първо видео на арабския суперкар с 5000 к.с.

  • devel-
  • sixteen-
  • видео
Първо видео на арабския суперкар с 5000 к.с. - 1

Клип в YouTube разсейва поне донякъде повсеместния скептицизъм, с който бе посрещната арабската хиперкола Devel Sixteen, представена в Дубай в началото на месеца. Видеото е с доста ниско качество, но въпреки това доказва, че автомобилът може да се движи, а не е просто изложбен макет.

Според създателите му Devel Sixteen може да развие скорост от 560 км/ч и има 16-цилиндров двигател с четири турбокомпресора и мощност 5000 к.с. Тези фантастични параметри предизвикаха снизходителна насмешка сред повечето специалисти и породиха натрапчиви съмнения, че арабите просто надуват мускули пред автомобилния свят.

Devel Sixteen тепърва ще трябва да доказва на практика, че каталожните характеристики имат допирна точка с реалността, а не са просто медийна пушилка. Трябва да се признае, че ако се съди по звука от видеото, арабската суперкола определено притежава "гласови" данни в съответствие със заявената динамика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 7 Отговор
    ако ще и 10 000 коня да има нестава

    Коментиран от #2

  • 2 Petar Zahariev

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    И ти кога разбра, че не става?
    И аз може да не го харесвам визуално, или като звук, но не съм се докоснал до самата машина и не знам на какво е способна.
    Не мисля, че и ти си напред с мат'ряла.. така като те гледам "нестава" :D ;)
  • 3 Енцо Енцо

    1 0 Отговор
    До тук добре! Движи се! Сега да го видим и на писта, ако може!?
  • 4 Росен Димитров

    0 0 Отговор
    ЛУДИ талибани