Last news in Fakti

24 Август, 2023 11:15 1 493 1

Volvo загатна за появата на електрически миниван

  • volvo-
  • em90-
  • ван-
  • geely-
  • zekr

Новият модел ще се появи на 12 ноември

Volvo загатна за появата на електрически миниван - 1

Това, което в началото на годината започна като странен слух,изглежда ще стане реалност. Volvo се готви да пусне на пазара първия си миниван с името EM90, който шведите описват като такъв който "създава място за вашия живот". Моделът ще се появи на бял свят на 12 ноември, когато ще бъдат отворени и поръчките в Китай, родината на компанията майка Geely.

Преди това да се случи, Volvo ще проведе дълга рекламна кампания, включваща множество тийзъри, като първият от тях ни показва EM90 отгоре. От там можем да видим сравнително квадратните форми, както и огромния панорамен таван. Очаква се отстрани да видим плъзгащи врати и до три реда седалки.

Освен че е изцяло електрически, Volvo не разкрива абсолютно нищо друго за модела. Въпреки това, слуховете гласят, че EM90 вероятно е свързан със Zeekr 009,. Това изглежда логично, като се има предвид, приликите, които можем да открием в покривът на 009 и EM90. Дръжките на вратите, антената, страничните огледала и други детайли изглеждат непроменени.

При условие че EM90 е преработен 009, той ще бъде малко по-голям. Ванът на Zeekr е с дължина 5209 мм, ширина 2024 мм и височина 1867 мм, с масивно междуосие от 3205 мм. Предлага се с 2+2+2 или 2+2 седалки и тежи внушителните 2830 кг.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Ако е това от снимките жалко за ВОЛВО ! Пак се връщат към ръбатите форми !