Last news in Fakti

7 Септември, 2023 10:25 1 724 3

Европа се сбогува с Jeep Gladiator

  • jeep-
  • gladiator-
  • европа

Моделът така и не успя да се наложи

Европа се сбогува с Jeep Gladiator - 1

Jeep ще сложи край на производството на своя пикап Gladiator за Европа в края на тази година, но преди това да се случи, компанията отбелязва събитието със специална версия. Тя носи иметоFarOut Final Edition и бе представена по-рано днес. За разлика от американската спецификация FarOut, която е базирана на Gladiator Rubicon, европейският модел със същото име е базиран на модификацията Overland.

Екстериорните разлики се ограничават до черното гланцово покритие на 18-цолвоите алуминиеви джанти Granite Crystal, стъпенките на Mopar, черни надписи на калниците и метална табелка "FarOut Edition" на задната врата. Както и при модификацията Overland, пикапът получава LED светлини, твърд покрив от три части в цвета на каросерията и защитна облицовка на товарното покритие.

Отвътре финалното издание е оборудвано с кожена тапицерия McKinley, подгрев на седалките, аудиосистема Alpine с 9 високоговорителя и множество системи за безопасност. Опциите включват още камера за офроуд, заключващ се капак за товарната част, допълнителен мек покрив и дргуи.

Под капака се крие 3,0-литров V6 дизелов двигател, който разполага с 260 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Мощността се предава към четирите колела чрез 8-степенната автоматична трансмисия TorqueFlite и системата 4×4 Selec-Trac на Jeep с двустепенна предавателна кутия и ниско предавателно число. Jeep Gladiator FarOut Final Edition вече може да бъде поръчан онлайн, като цената му започва от 77 500 евро в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТенДенция

    3 1 Отговор
    Да, тенеденцията е вече да се рекламират американски коли в евро ... просто европейското производство закъса от много "политика да направим лошо на съседа" :) Ние пак избрахме немците, нищо че 2 пъти губихме война с тях и после друг ни е бил виновен, че като загубили сме трябвало да плащаме с труд загубите...
  • 2 ха ха

    3 2 Отговор
    Глобаистите кас трираха Западната промишленост. Всичко с дизел бива изтрито, Ще си купуваме перки и панелки от Китай и с тях ще правим индустри след като безнадеждно си остъклим всички южни склонове.
  • 3 Ейбрамс

    3 0 Отговор
    Как да има интерес като в Европа частни коли чочти не се продават.И в БъГъ е така новите коли са чочти изцяло фирмени.А фирмите купуват немски коли защото много от тях са с немски произход.