Last news in Fakti

8 Септември, 2023 16:38 2 713 6

Peugeot показа стилното E-3008

  • peugeot-
  • e-3008-
  • 3008

Официалният дебют ще се състои на 12 септември

Peugeot показа стилното E-3008 - 1

Peugeot публикува първите официални снимки на E-3008, които разкриват външния му вид преди официалния дебют на 12 септември. В третото си поколение популярният модел се превръща в напълно електрическо SUV купе, което ще се конкурира в набиращия популярност сегмент.

Екстериорът на Peugeot E-3008 възприема новия дизайнерски език на компанията, с по-тънки фарове и тройни LED светлини, около типичната за марката радиаторна решетка, която се слива в предната броня. Покривът и колоните са завършени в черно, с хромиран акцент, подчертаващ аеродинамичната линия на покрива, която е основна стилистична характеристика на новото поколение.

Peugeot описва E-3008 като "фастбек SUV", заимствайки термина от по-големия кросоувър 408. Тясно свързаният с него модел E-5008 ще бъде представен скоро след E-3008 с по-дълга каросерия и класическа задница за тези, които искат повече пространство.

Френският автомобилен производител вече ни показа интериора на E-3008, който ще бъде първият сериен модел с най-новата итерация на технологията i-Cockpit. Новият свободно стоящ 21-инчов извит панорамен дисплей обединява цифровия инструментален панел, head-up дисплея и сензорния екран в едно цяло над традиционно малкия по диаметър волан. Към него се присъединява по-малък сензорен екран на централната конзола с конфигурируеми бързи клавиши "i-Toggles.

Peugeot E-3008 ще бъде първият модел, който ще се движи върху изцяло новата архитектура STLA Medium, която в крайна сметка ще замени платформата EMP2, залегнала в основата на повечето компактни модели на различните марки от Stellantis. Официално е потвърдено, че SUV-то ще се предлага с три изцяло електрически задвижващи агрегата и ще предлага приблизителен пробег до 700 км.

Въпреки че платформата STLA е разработена с мисъл за електромобили, тя е съвместима и с двигатели с вътрешно горене. Това означава, че Peugeot може да представи нов 3008 с прясно представения 1,2-литров 48V мек хибриден задвижващ агрегат като алтернатива на E-3008 с нулеви емисии.

Пълната информация ще бъде публикувана само след четири дни, на 12 септември 2023 г. Премиерата на Peugeot E-3008 ще бъде излъчена на живо от завода в Сошо, Франция, където ще се произвежда. Очаква се цената да бъде по-висока от тази на сегашното Peugeot 3008, което се предлагаше в хибридна и плъгин хибридна форма, но никога не е имало електрическа версия. Автомобилният производител е поел ангажимент до 2025 г. да предлага електрически варианти за цялата си моделна гама, а до 2030 г. да се превърне в марка, предлагаща само електрически автомобили в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ггг

    7 1 Отговор
    Сложете му един 2000куб чист бензин

    Коментиран от #5

  • 2 механик

    7 1 Отговор
    Стига реклами на паркетни лъвове !!
  • 3 Оркестър без име

    5 5 Отговор
    Бай Ханя си иска москвича и ладата ,какво му показвате недостъпни неща .Гроздето кисело
  • 4 Пижо 3008

    4 4 Отговор
    Много стилна....кошница.
  • 5 Забоя

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ггг":

    Или пък шашка тротил.
  • 6 Турбо

    3 1 Отговор
    Цена около 100 000 лева и пробег около 300 километра.