Last news in Fakti

15 Април, 2024 13:00 1 388 0

Peugeot показа таен концепт на базата на 208

  • peugeot-
  • 208-
  • 208 cc

Кабриолетът така и не достига до серийно производство

Peugeot показа таен концепт на базата на 208 - 1

В Музея на приключенията Peugeot в Сошо, Франция, наскоро бе представено рядко бижу - единственият съществуващ прототип на Peugeot 208 Cabriolet. Разработката на този уникален модел, известен като проекта "A97", започва още през 2007 г., няколко години преди дебюта на оригиналния хечбек Peugeot 208 през 2012 г.

Разминавайки се с предшествениците си 206 CC и 207 CC, които се отличаваха с твърд сгъваем покрив, Peugeot 208 Cabriolet има за цел да възроди класическата конфигурация с мек покрив. Peugeot признава предимствата на този дизайн по отношение на производството, рентабилността и намаляването на теглото.

Въпреки че споделя голяма част от каросерията си с варианта хечбек с три врати, прототипът Peugeot 208 Cabriolet се отличава с индивидуална задна част, която се отличава с изваяна задна врата и преработена задна броня.

Иницииран от три ключови фигури в PSA Group, сред които Жан-Пиер Плуе, Жил Видал и Ксавие Пежо, проектът се сблъсква с пречки поради преструктурирането на компанията. В крайна сметка през 2011 г. PSA Group отлага проекта A97, като вместо това предпочита да се съсредоточи върху DS3 Cabrio, който предлага по-икономично решение с фиксирани колони и по-малък покрив от plat.

Решението да се даде приоритет на DS3 Cabrio пред Peugeot 208 Cabriolet е продиктувано от значителните разлики в разходите, като първият изисква значително по-малки инвестиции в научноизследователска и развойна дейност.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА