Last news in Fakti

27 Септември, 2023 15:52 4 091 7

Skoda показа първи скици на новия Koidaq

  • skoda-
  • kodiaq-
  • suv

Големият кросоувър трябва да дебютира в следващите дни

Skoda показа първи скици на новия Koidaq - 1

Рекламната кампания на Skoda и новият Kodiaq продължава с пълни сили, макар вече да е към края си и от чешката компания искат да са сигурни, че флагманското SUV няма да дебютира без да бъде забелязано. Както при всички останали SUV модели на Skoda, Kodiaq ще запази двойните светлини отпред. На пръв поглед промените не са толкова съществени с фейслифта на кросоувъра, който се появи само преди две години.

Скиците показват два различни дизайна на задните светлини, но не е ясно кой от тях ще бъде избран за серийния модел. С-образният мотив се забелязва и при двата, като той е по-изразен при жълтия автомобил, докато при сребърния светлинната лента се простира по цялата ширина на задната врата. Автомобилните производители рядко предлагат автомобил с два комплекта задни светлини, тъй като това увеличава производствените разходи, така че ще трябва да изчакаме и да видим кой от двата ще бъде монтиран на серийния модел.

От тези скици не може да се разбере, но от Skoda вече обявиха, че новият Kodiaq ще бъде с 61 мм по-дълъг, докато междуосието ще бъде пренесено и ще запази дължината си от 2791 мм. Придържайки се към петместния модел, товарният обем е скочил със 75 литра до 910 литра при сгънати задни седалки. Максималният обем на модела с три реда седалки е 845 литра. Има и малко повече място за главите на пътниците отзад, отколкото преди.

Платформата MQB Evo, която Volkswagen Group нарича MQB, стои в основата на Kodiaq, което значи, че моделът. ще се задвижва от обичайните заподозрени: 1,5 TSI, 2,0 TSI и 2,0 TDI - всички те ще бъдат свързани със седемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Най-голямата новост под капака ще бъде плъг-ин хибрид, базиран на 1,5 TSI и свързан с шестстепенна DSG. В зависимост от двигателя някои версии са със задвижване на предните колела, а други - с AWD. Световната премиера е планирана да се състои през следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    12 14 Отговор
    Никога повече Шкода .Напарих се вече .

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 13131

    16 0 Отговор
    "новия Koidaq"
  • 4 Гъл Фон

    14 1 Отговор
    какъв е тоя койдак ве галфони
  • 5 Телевизор

    9 0 Отговор
    Ко каза, ко ?!
  • 6 Ленчето

    6 8 Отговор
    Супер автомобил с нетърпение чакам да се появи и да си го купя
  • 7 654321

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "123456":

    Я сега започни да разказваш с какво се напари….???