Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 14:12 2 081 1

Volvo загатна за появата на първия си ван

  • volvo-
  • em90-
  • zeekr

Моделът ще дебютира на 12 ноември

Volvo загатна за появата на първия си ван - 1

Volvo публикува няколко кадъра на своя изцяло електрически миниван EM90, чиято премиера е насрочена за 12 ноември. Новият модел, базиран на Zeekr 009, който вече се продава в Китай, ще бъде важно ново предложение за шведския автомобилен производител и се очертава да бъде доста интересен.

Снимките са заснети в дом и показват EM90, скрит зад завеси, и части от него, които се подават през прозорците. Един от тийзърите ни дава най-добрия поглед към цялостния размер и профил на EM90 и той определено изглежда голям. Един от другите тийзъри показва задните LED светлини на Volvo. Те включват дебели елементи, които се движат вертикално нагоре по колоните, както и хоризонтални светодиоди. Това е запазена визия за марката Volvo и със сигурност ще направи EM90 да се откроява на пътя.

Много е вероятно задвижването на EM90 да е идентично с това на Zeekr 009. В този смисъл моделътвероятно ще бъде оборудван с батерия Qilin на CATL с капацитет 140 кВтч, използващ литиево-никелово-манганово-кобалтова химия. Тази батерия осигурява на 009 пробег до 822 км според цикъла CLTP и задвижва двойка електромотори със системна мощност 536 к.с..


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    3 2 Отговор
    ВОЛВО Е КИТАЙСКА МАРКА С КИТАЙСКИ БАТЕРИИ ... ШВЕДСКИ СА САМО СНИМКИТЕ НА АББА