Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 12:47 3 102 7

Ето какви цветове на колите скоро ще станат популярни

  • автомобили-
  • цветове-
  • тенденции-
  • basf

Бялото, сребристото и черното излизат от мода

Ето какви цветове на колите скоро ще станат популярни - 1

Експерти показаха бъдещи тенденции в автомобилните цветове. Прогноза за следващите три до пет години даде химическият концерн BASF, един от най-големите световни производители на автомобилни бои.

BASF представи колекция нюанси, наречена On Volude, чийто основен източник е изкуственият интелект. Според концерна е време автомобилната индустрия да премине от класическите черно-бели нюанси към нещо ново, по-изразително и позитивно.

Ето какви цветове на колите скоро ще станат популярни

В Северна Америка, според експертите на BASF, меките нюанси на жълтото и зеленото ще станат модерни през следващите години. Те имат "възстановяващ" и "охлаждащ ефект".

В Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) компанията вижда бежови и пастелни тонове. Обикновено те не са много популярни сред собствениците на автомобили, но се асоциират с актуалната тенденция за естественост.

Ето какви цветове на колите скоро ще станат популярни

За Азиатско-тихоокеанския регион BASF е предвидил пастелни нюанси на зелено и флуоресцентно червено. Те са предназначени да подчертаят индивидуалността на шофьорите.

Във всички случаи акцентът е върху екологично чисти материали и процеси, както и от отклонение от плоските повърхности, което позволява на автомобилните производители да експериментират.

Ето какви цветове на колите скоро ще станат популярни


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страйкър

    5 1 Отговор
    Безцветни стелт или зелено и жълто камуфлаж.
  • 2 Според мен,

    1 1 Отговор
    ако американците пуснат в комерсиален вид "стелт" покритието, у нас ще стане бестселър.
  • 3 естет

    11 1 Отговор
    А па за софийските коли /след като си изберат "нежен" кмет/ ,актуалните цветове ще са нежно розово ,люляково или с цветовете на дъгата.
  • 4 Пич

    3 1 Отговор
    Мхъм.....ИИ е отчел хейските тенденции.....
  • 5 Тагаренко

    9 2 Отговор
    Само в жълто синьо.Кой не иска е червен.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    2 0 Отговор
    Лайняния цвят от третия ред най в дясно едва ли ще стане популярен!