Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 18:16 2 580 0

Stellantis ще представи поне още шест модела на базата на новото C3

  • citroen-
  • c3-
  • stellantis

Един от тях ще бъде Fiat Panda

Stellantis ще представи поне още шест модела на базата на новото C3 - 1

Новата платформа "Smart Car", която е в основата на Citroen e-C3, ще послужи за основа на 7 нови серийни модела на марките в групата Stellantis като евтина алтернатива на 4-те съществуващи модулни архитектури STLA.

Това представлява малка разлика от предишната стратегия на компанията, която целеше всички бъдещи производствени модели на 14-те марки на групата да се движат върху една от архитектурите STLA Small, Medium, Large и Frame. Платформата "Smart Car" изглежда е сходна по размери с малката STLA и изглежда е еволюция на широко използваната преди това архитектура CMP. Тя е проектирана с цел достъпна цена, фокусирана върху изцяло електрически модели, въпреки че е съвместима и с ДВГ.

Освен за Citroen e-C3, основата на "Smart Car" ще бъде използвана от следващото поколение на кросоувъра Fiat Panda, който ще се появи в средата на 2024 г. Това бе почти потвърдено от Рено Турте, човекът, отговарящ за програмата за разработка на "Smart Car", след по-ранните коментари на главния изпълнителен директор на Fiat, Оливие Франсоа, че следващата Panda ще затрудни живота на китайските конкуренти.

Турте разкри, че удтлжена версия на платформата ще бъде в основата на предстоящия 7-местен кросоувър на Citroen, за който бе съобщено вчера. Що се отнася до останалите 7 предстоящи модела, Турте заяви, че "поне още две марки от Stellantis" освен Citroen ще използват платформата "Smart Car", като намекна за Opel и Fiat.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА