Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 11:00 2 741 4

Продава се колекция от редки немски автомобили (ВИДЕО)

  • автомобили-
  • колекция-
  • търг-
  • германски коли

Автомобилите ще бъдат предложени на търг

Продава се колекция от редки немски автомобили (ВИДЕО) - 1

Аукционната къща от САЩ Bring a Trailer е събрала голяма колекция от германски автомобили от различни години на производство. 21 редки коли ще бъдат предложени за продан, като подробности се съобщават на уебсайта на търга .

Търгът е наречен Октомоторфест - по аналогия с фестивала Октоберфест. Освен това той е посветен на 75-годишнината на Porsche, поради което сред лотовете е и най-ценният автомобил от тази марка.

Продава се колекция от редки немски автомобили (ВИДЕО)

Най-ценното е рядко Porsche 356A Speedster от 1958 г. с 1.6-литров двигател - средната цена на такива автомобили надхвърля 300 000 долара. Продават се също Porsche 356 купе и кабриолет, ранно Porsche 911, рядко срещано 911 GT3, Turbo и Speedster.

Ценни са BMW 503 coupe от 1957 г. и BMW M3 Evolution II от 1988 г. - тяхната стойност също се изчислява в стотици хиляди долари.

Продава се колекция от редки немски автомобили (ВИДЕО)

Най-старата кола в колекцията е и най-оригиналната - това е миниатюрен Messerschmitt KR200 от 1955 г. Известният немски производител на самолети също произвежда автомобили през 50-те години.

Сред редките автомобили са BMW Alpina B3 3.0 кабриолет от 1994 г. и BMW 2002 Baur от 1972 г. Продават се и BMW 3.0 CS E9 и три Mercedes-а SL от различни генерации. Volkswagen T1 и VW Golf Country също са сред предложенията, но те се считат за евтини класики.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    6 11 Отговор
    Нищо скъпо няма в тия стари дараци неприложими за всекидневна употреба.

    Коментиран от #2

  • 2 Разбирач

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    За всекидневно се возиш в Дачийката на газ!
  • 3 Благой от СОФстрой

    5 6 Отговор
    Мен автомобили от "немция" ме не интересувата, само неуките БГджурналисти!
  • 4 Те така

    3 0 Отговор
    Когато немските инженери още имаха думата...