Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 16:34 6 658 19

BMW, Audi или Mercedes – колко струват топ моделите на трите марки у нас? (БГ ЦЕНИ)

  • bmw-
  • mercedes-
  • audi-
  • a8-
  • 7 series-
  • s-klasse

7 Series, A8 или S-Klasse

BMW, Audi или Mercedes – колко струват топ моделите на трите марки у нас? (БГ ЦЕНИ) - 1

През последните две години, трите най-големи германски премиум бранда обновиха своите флагмани в сегмента на луксозните лимузини и трите вече се предлагат на българския пазар. Моделите често могат да бъдат срещнати по българските улици и макар изборът на една от тях най-често да е сведен до лични предпочитания, то днес ще разгледаме как стои той от гледна точка на финансовото измерение и на какви цени се предлагат трите модела у нас.

Започвайки по азбучен ред с Audi, топ лимузината A8 се предлага със стартова цена от 224 423 лева за базов модел с бензинов двигател, като тази сума може да нарасне с около 7 хиляди лева ако изберете дългата база или пък да достигне до 273 222 лева за топ изпълнението S8. Разбира се, както и при другите марки, така и тук, оборудването също е от голямо значение и може да прибави няколко хиляди към крайната цена.

Продължавайки с BMW и тяхната актуална „седмица“, можем да видим, че базовият модел с дизелов двигател стартира от 220 600 лева или 238 350 лева за бензинов вариант с хибридно задвижване. Върховият M760e започва от 285 100 лева за базова модификация, без добавяне на екстри. Тук можем да отбележим, че освен ДВГ, баварците предлагат и идентична версия само на ток.

При Mercedes изглежда цените започват от най-високо, тъй като най-евтината S-Klasse струва 254 190 лева с дизелов двигател и удължено междуосие, докато най-евтиният бензинов мотор струва с 13 хиляди лева отгоре. Тук най-скъпата версия е S63 E Performance, която започва от 425 420 лева.

Длъжни сме да отбележим, че оборудването при трите бранда се различава при базовите модели и то също има голям принос към промяната в крайната цена.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    38 2 Отговор
    Егати , не знаех ! Ще взема по една от всички !
  • 2 запознат

    50 13 Отговор
    Шефа ми си взе S580 чисто нова ... чака я 12 месеца и като му я докараха на втората седмица почна да светка като коледна елха ... да дадеш 500 бона за кола и да седи в сервиза нещо не ми се връзва

    Коментиран от #4

  • 3 УдоМача

    27 50 Отговор
    Дори да имах парите немска кочина не бих купил. Има достатъчно алтернативни предложения дори в клас лукс от други страни.

    Коментиран от #17

  • 4 ККК

    31 18 Отговор

    До коментар #2 от "запознат":

    Цялата Евро-автоиндустрия от няколко години е на такова дередже, а за "Светата Немска Тройца" да не говорим!!! Приятел работи във Фолкваген България, вика, че RSQ-тата МАСОВО хвърлят двигатели на 45-60 хил.км! ..и им ги сменят направо с нови! Мас-конфекция. Никога повече евро-тенекия!
  • 5 Антония Кикимян

    43 4 Отговор
    Сега съм много заета с изборите( лъжи, бръщолевене) но догодина като напълня и аз чекмеджето като моя покровител, хващам съпругът и отиваме да избираме.
  • 6 Венци

    23 35 Отговор
    Има ли още баламурници да ги купуват тея немски коптори?!?
  • 7 Разбиращ човек от коли, не говорител

    19 27 Отговор
    Американските алтернативи са в пъти по-привлекателни и 1000 пъти по-лесни за работа и доставят повече удоволствие от шофирането, поставете новият Escalade до GLS или X7 и ще изглеждат като китайски играчки, в България хората просто обичат да робуват на немското, с нищо не си оправдават цените, с малки изключения за Ауди и Порше, поне там още има светлина в тунела.

    Коментиран от #18

  • 8 Никога

    10 24 Отговор
    европейски боклуци!
  • 9 Край

    8 44 Отговор
    Немска кола премиум .... да бе да. Това беше в 20ти век. Сега колата е Тесла, NIO, BYD. Премиум е високотехнологичната кола с изчистен дизайн и семпъл интериор а немските са ретро коли.

    Коментиран от #14

  • 10 Малка Япония

    20 30 Отговор
    Японската е по добра
  • 11 Механик

    18 33 Отговор
    Тия са като руски коли спрямо Лексус

    Коментиран от #15

  • 12 ВаСик атанасова

    5 21 Отговор
    Само аудии
  • 13 Пазарджик

    32 5 Отговор
    На всички горепишещи.Защо стоите в ЕС, ходете на май.ата си.
  • 14 Сериозен ли си

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Край":

    Те поне са издръжливи през зимата и няма да заседнеш на магистралата с тях ако няма презареждаща станция
  • 15 Минувач

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Лексусът не може да се мери по лукс с тези. Сега, като се качвах на кораба я ОАЕ и шофьорът от агенцията беше с чисто нов Лексус, висок клас, хибрид на 6 месеца, още с някои найлони. 1 час в Лексуса, ама ... първото впечатление ми беше наистина, че е имало старание, не е като обикновена кола, но ... Ами не е, като немските премиуми. Първото впечатление взе да избледнява и след половин час вече не ме трогваше тая кола. Конфортът на седалките, елементите по вратите и т.н.н, еми по-нисък клас изглеждаха от на моя ЦЛ от 2007. Луксозните БМВ-та също не моига да ги сравня с Ес-класата. А8 май е по-луксозна вътре от БМВ-та, но Ес-класата е нещо друго. Ергономията, седалките, усещането, наистина са над другите. За чупливост - там не говоря. Засега съм ОК с моята, но и този модел всички са на малко км, че харчат бая. Още нямам 100 хил км, а е от 2007ма :-)
  • 16 и аз да кажа

    12 2 Отговор
    продавам части за коли от 15 години и ще ви кажа съвсем честно от трите марки аудито е с най-скъпа поддръжка …
  • 17 еми то

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "УдоМача":

    си личи колко разбираш от автомобил целия свят ги е признал за топ качествени автомобили само комплексарите си мислят че в хонда има повече лукс …
  • 18 Я па ти

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Разбиращ човек от коли, не говорител":

    Бях готов да се съглася (до някаква степен) с теб, но в момента в който написа Ескалейд до ГЛС и щях да се задавя от смях. Това е една от най-грозните коли за последните години. Буквално не бих се качил в този хладилник, да не вземе да ме види някой познат..
  • 19 Българина

    3 1 Отговор
    Стига ве, стига плюхте.
    Единият познавал собственик, другият бил чувал...
    Подблокови воеводи на 2 бири.
    Изкарайте пари, купете си.
    Бси мързеливото и злобното племе ей