Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 17:46 3 723 2

Това е единственото в света Ferrari SP-8

  • ferrari-
  • sp-8-
  • 296-
  • roma

Колата е направена за клиент от Тайван

Това е единственото в света Ferrari SP-8  - 1

Отделът за специални проекти на Ferrari представи пореден уникален автомобил направен от тях. Колата е поръчана от заможен клиент от Тайван и носи името SP-8. На практикта това е F8 Spider, чийто електрически сгъваем твърд покрив е отрязан, за да се създаде роудстър без никакъв покрив. Моделът е боядисан в комбинация от матово Argento Micalizzato с карбонови части, завършени с преливащ син цвят.

SP-8 е нещо повече от просто F8 Spider без покрив с модна двуцветна боя, тъй като разполага с много специално направени части. Такива са например предните фарове са напълно нови и разполагат с уникален дизайн, докато задните светлини възприемат дизайнерския език на Roma, но с променени графики. Ferrari посочва, че предното стъкло и накрайниците на изпускателната система са заимствани от 296 GTB. Що се отнася до джантите с ретро привкус, петспицовите алуминиеви джанти с матово сиво покритие са модерен вариант на колелата на F40.

Следва внушително широката алуминиева предна решетка, която е изработена от 3D принтер и включва вертикални ламели с ретро привкус. Макар и познат от пръв поглед, интериорът е доста променен, тъй като екзотичната италианска марка е монтирала различен избирател на предавките, също с ретро елементи. Промени в средно разположения V8 няма, така че 3,9-литровият двигател с две турбини продължава да произвежда 710 к.с. и 770 нютон метра въртящ момент, насочен към задните колела.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    Страхотна е
  • 2 Бегъй далеч

    5 4 Отговор
    Кола за баламурници взимат някой еврин модел и просто го персонализират а частите от Фият