Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 10:30 1 573 8

Toyota пуска ел. пикап през следващата година

  • toyota-
  • пикап-
  • hilux-
  • електрически пикап

В началото той ще се използва в Тайланд

Toyota пуска ел. пикап през следващата година - 1

Toyota, се подготвя да проведе изпитания на електрически пикап. Този ход идва в отговор на представянето на няколко нови електрически автомобила от китайски автомобилни производители в Тайланд, където японската компания държи над една трета от пазаа.

Приблизително половината от всички автомобили, продадени в Тайланд през 2022 г., са пикапи, така че в света на електрическите пикапи очевидно има много неизползван потенциал. При неотдавнашен разговор с Reuter изпълнителният вицепрезидент на Toyota Daihatsu Engineering & Manufacturing Прас Ганеш потвърди, че се работи по електрически пикап предвиден за местния пазар. Той добави, че Toyota изгражда своя капацитет за научноизследователска и развойна дейност в областта на електрическите превозни средства в цялата страна.

Преди около година, Toyota представи концепт за изцяло електрически пикап, базиран на модела Hilux. Това представяне се състоя в Тайланд и се очаква скоро този автомобил да се появи на пътя. Ганеш казва, че от началото на 2024 г. Toyota ще изпробва малък брой от своите електрически пикапи в град Патая, където те ще се използват като таксита с монтирани в леглата им пейки за сядане, което един от най-разпространените видове таксита на местния пазар.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нерегистриран фен

    2 2 Отговор
    На Север ясно, че са еректрооблъчени, ама на Юг - в Африка хипопотамите има да се кокорят - хай на батерии?!
  • 2 ЛОВЕШКИЯ ЗАВОД ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

    1 0 Отговор
    СЪЩО ПУСКА ПИКАП НА ИМЕ ,,ТЕРЗИЯ 1 " !
  • 3 тъй шъй

    2 1 Отговор
    Ние сме в Европа и Патая далеко и хубаво, че е така. Никак не е интересно какви пикапи и с какви легла се използват. Това не е новина а баласт. Ако няма важна новина в автомобилния свят, която да засяга центъра на цивилизацията към този момент, може да не се публикува.

    Коментиран от #5

  • 4 Гугъл Транслейт

    4 0 Отговор
    Монтирани в ЛЕГЛАТА има пейки за сядане???. "Bed" понякога означава легло, но в случая се отнася за каросерията. Коментарът е коректен, по темата е и не съдържа нецензурни изрази, лични обиди нападки и заплахи
  • 5 шаш кън ин

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "тъй шъй":

    А ако в леглата има горещи тайландки?
  • 6 Електрически МЕН

    1 1 Отговор
    Много обичам да ям ток и да ми мирише на бензин, важното е че си купих маратонки на ток подметки са от два дисплея сядам на кафето кръстосвам кръчета пипам си подметка и приложението ми докарва Ел. кара пред масата та да се види и да ме знаят колко съм ел.ако искам да потърся някой казвам Хей Сири обади са на баба и започвам да си говоря с маратонките.
  • 7 Немски номера

    3 1 Отговор
    Тия па съвсем станаха като Вагените и всички други - ще правим хиляди нови модели, ще стрим нови заеоди, ще разбием всички с новата ни технология за захранване от Етера, и после, "Ама то търсенето на електрички намаля, но вижте колко много Короли продадохме и това тримесечие".

    Ненавиждам Тесла и фенбойчетата им, ама и тези не са по-стока. Аре вземете да кажете "Хоп!" след като скочите, а?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.