Last news in Fakti

11 Декември, 2023 11:06 2 978 3

Най-силният човек в света си купи най-малката серийна кола

  • peel-
  • p50-
  • най-малката кола в света-
  • еди хол
Най-силният човек в света си купи най-малката серийна кола - 1

Ютубърът и пауърлифтър Еди Хол, който e носител на титлата "Най-силен човек в света", си направи странна шега. Здравенякът си купи най-малката кола в света, за да пътува с нея до ресторанти за бързо хранене. Всичко това определено изглежда като нов рекорд на Гинес.

Еди Хол - по-рано известен като спортист, спечелил титлата на най-силния човек в света през 2017 година - сега активно се занимава с блогове и има собствен канал в YouTube, където заснема забавно съдържание за своята публика.

Най-силният човек в света си купи най-малката серийна кола

Една от най-известните шеги на Еди е карането на танк AMX-13, вместо такси, по улиците на британски град. Този път Еди реши да направи още по-странно видео. Той си купи най-малката серийна кола в света, Peel P50.

За съжаление Еди не успя да намери оригиналния P50. В света са останали около 30 такива коли, а цените им започват от $170 000. Еди обаче е имал късмет, защото намира по-достъпна алтернатива - модерен трибют автомобил, създаден по точните размери и механични характеристики на оригиналния P50.

Компанията, която произвежда тези микроавтомобили, се нарича P50CARS и създава точни копия на оригиналния Peel P50. Купувачите могат да избират между дизелова версия (с двигател 49cc) и електрическа версия, която е още по-евтина. Еди си купува електрическата.

Най-силният човек в света си купи най-малката серийна кола

Ще припомним, че оригиналният Peel P50 беше пуснат през 60-те години на миналия век и по това време беше изключително популярен. Модерната версия на автомобила почти не се различава от автентичната кола. Една от малкото разлики е електрическата чистачка на предното стъкло и естествено силовия тракт.

Производителят на електрическата версия на колата, която Еди купува, не разкрива техническите характеристики на E50. Известна е само максималната скорост - 56 км/ч, и наличието на дискови спирачки. Електрическият мотор с постоянен ток произвежда около 3.3 kW (4.5 к.с.).

Тази кола е с габаритни размери 135 см х 104 см дължина и широчина и височина 120 см. Теглото на колата е приблизително 80 кг. Височината на Еди е 188 см, а теглото му е 160 кг. Доста трудно му е да влезе в колата, но когато успява, чупи страничното стъкло.

Най-силният човек в света си купи най-малката серийна кола

Въпреки малкия обем, колата не е достатъчно малка, за да премине през стандартната входна врата на McDonald's, така че първоначалният план да отидете до ресторанта с това превозно средство е изоставен. Входът на магазина обаче е достатъчно широк, за да влезе P50 вътре. Накрая доволният едър мъж си тръгва с гигантско плюшено мече.

Въпреки че производителят не дава информация за това колко може да издържи колата с едно зареждане на батерията, Еди я прибира у дома на собствен ход. Съдейки обаче по факта, че колата тежи само 80 килограма, едва ли ще е проблем за един от най-силните мъже в света, дори и енергията да свърши по средата на пътя. Вижте забавното видео.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крив Лост

    20 0 Отговор
    Какво ли не правят хората за гледаемост и генериране на пари...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.