Last news in Fakti

11 Декември, 2023 18:29 28 884 27

Четири автомобила, които е препоръчително да избягвате

  • нови автомобили-
  • съвети
Четири автомобила, които е препоръчително да избягвате - 1

Тъй като цените на автомобилите продължават да растат през 2023 година, е добре да знаете за какво точно си давате парите. Показваме ви 4 автомобила, от които трябва да седите далеч. Мнението е на специалистите от hotcars, като ние обръщаме внимание само на онези коли, които се продават у нас. Ето и кои са те.

Tesla Model Y
Причини за избягване: Лошо качество на изработката

Четири автомобила, които е препоръчително да избягвате


Tesla Model Y е SUV версия на Tesla Model 3, като двете коли споделят фундаментални основи, функции и оборудване. Марката няма официално представителство България, но предложенията на тези коли у нас съвсем не са малко.Tesla Model Y е поапулярен, тъй като е пъргав, бърз и просторен, но също така тази кола има проблеми, качеството на материалите и това на самата сглобка, с климатичниата система и с електрониката в автомобила.

Неотдавна NHTSA идентифицира някои опасения за безопасността на Tesla Model Y, което доведе до редица сервизни акции, включващи разхлабени болтове на спирачния апарат, окачване, предпазни колани, спирачки и т.н. Проблемите обаче, продължават да съществуват и през новата моделна година, с множество оплаквания относно Tesla Model Y, включващи спирачки, кормилно управление, електрически системи и много други. Така че ако обмисляте покупката на такава кола, по-добре да се преориентирате към друга.

Lexus GX
Причини за избягване: Остарял дизайн с голяма решетка, жалък пробег на бензин

Четири автомобила, които е препоръчително да избягвате


Lexus GX 2023 се откроява сред луксозните SUV автомобили със своите забележителни възможности за проходимост извън пътя, но ще трябва да направите някои компромиси, за да се насладите на това. Като за начало ще трябва да се задоволите с тромав дизайн от старата школа, който е морално остарял според днешните стандарти.

Съперниците на Lexus GX предлагат повече комфорт и място за съхранение, като не трябва да забравяме, че интериорните удобства на това SUV не оправдават солидната му цена. Колата харчи много, като в същото време е с посредствено ускорение.

Mercedes-Benz GLE
Причини за избягване: надценен, скъпа поддръжка

Четири автомобила, които е препоръчително да избягвате


GLE предлага комфортна возия, която всеки очаква от Mercedes-Benz, както и мощни двигатели. Но GLE претърпя 11 сервизни акции през последните години , като надеждността му продължава да спада спираловидно поради проблеми с двигателя, целостта на каросерията, електрониката в автомобила и електрическите и климатичните системи.

Но това не е всичко. Слабото кормилно управление, сложната информационно-развлекателна система и не толкова безпроблемното превключване на предавките карат купувачите да избират алтернативи като BMW X5 и Audi Q7. Освен това колата е с тесен трети ред седалки.

Mazda MX-30
Причини за избягване: Малък пробег

Четири автомобила, които е препоръчително да избягвате


През 2019 г. Mazda обяви, че е разработила първия си масово произвеждан електромобил . MX-30. Автомобилът дебютира година по-късно и първоначално бе сравнително популярен. Мнозина харесаха дизайна му, особено вратите тип мида, вдъхновени от RX8.

Бъдещето изглеждаше светло за MX-30, особено като се има предвид, че това е един от най-достъпните електромобили на пазара , но колата се оказа проблемна. Mazda-та предлага малка батерия от 35 kWh, което ѝ осигурява жалък пробег. Това се отрази драстично на продажбите, тъй като тревогата за пробега е една от основните причини, поради които много хора избягват електрическите автомобили. Да се ​​надяваме, че Mazda ще поправи грешките си и скоро ще създаде версия за дълги разстояния.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм z

    79 8 Отговор
    И Порше Кайен . Голям боклук е .

    Коментиран от #11, #18

  • 2 тролоубиец

    17 39 Отговор
    .....Гроздето е много кисело....
  • 3 Гост

    51 6 Отговор
    За Теслата съм напълно съгласен.
  • 4 Реално

    10 63 Отговор
    Игрека е най-продаваната кола в Света в момента, след като изпревари Корола преди 2 месеца.
    Model Y превзе и българския пазар, защото е Номер 🥇 🏆🥇

    Коментиран от #5, #12

  • 5 А в действителност

    61 10 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    сте една шепа фенчета… не знам дали имате и 100-200 човека заблудени от цялата страна….
  • 6 Гошо

    30 37 Отговор
    Статията трябва да се коригира със следните автомобили:
    1. Алфа Ромео
    2. Фиат
    3. Ферари
    4. Всички останали италиански коли

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 7 Марда

    59 2 Отговор
    Газката на Лексус е друга класа. За арабския свят е с два резервоара по 60 литра бензинец. Това с пробега е като Котоошу да обяснява защо яде по 20 кюфтета на обяд!
  • 8 Ох, боли ли?

    40 13 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Гошко, как е Голф 2-та TDI, спиш ли под нея още или вече се научи да я палиш и сам с бутане?
    Явно много са те унижавали даже и Фиатчетата, че да на мразиш чак и Ферари!

    Коментиран от #24

  • 9 Ох, боли ли?

    26 6 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Гошко, как е Голф 2-та TDI, спиш ли под нея още или вече се научи да я палиш и сам с бутане?
    Явно много са те унижавали даже и Фиатчетата, че да на мразиш чак и Ферари!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мдаааа

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "Аз съм z":

    Виж , Москвич 8 е друга бира ...
  • 12 Бачо Киро

    34 3 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Изпреварила за последните месеци.... Тесла следващите 100 години не може да продаде общо толкова коли, колкото Короли Тойота е продала...
    Я сега ни кажи пак мантрата за оная гняз пикапа... Помниш ли как ни надуваше главите с тоя кютук? 2/3 и поръчалите се отказали 😂😂😂😂😂😂 .... Не, че и останалите 600000 броя ще произведете скоро де ... До 2030 евентуално... И без това други желаещи няма.... Видя се на живо вече и какъв е боклук, дърт ФВ транспортер го съсипа на сух баир .... Разстоянието между панелите може да приюти цял слон... За Европа пък въобще забравяте да получите лиценз, каза го и шеф дизайнерът. Тая купчина скрап става само за вторични суровини...
  • 13 Читател

    47 3 Отговор
    Избягвайте Лексус имал тромав дизайн, пийте си хапчетата и лека нощ.
  • 14 ивелин

    25 0 Отговор
    "като надеждността му продължава да спада спираловидно поради проблеми с двигателя, целостта на каросерията, електрониката в автомобила и електрическите и климатичните системи."Това което е написано за МеMercedes a е вярно напълно съм съгласен за другите не знам - проблемна електроника , често дефекти светещи диоди много скъпо поддържане , чакане по сервизите губене на време , пари и нерви.
  • 15 лада нива

    29 1 Отговор
    gx е поне 150к лв. от витрината. на купувача не би следаало да му е първа грижа разхода. още повече, че освен да налива, други харчове няма. встрана от обичайните, разбира се. а колата държи стойност като никоя друга.
  • 16 Селянин

    11 9 Отговор
    Няма по некомпетентна статия за тази седмица. Точно този Лексус е черешката на тортата. Вечен автомобил съчетаващ най доброто от старата и новата школа. Вижте цените на употребяван и пак предлагане няма. За Теслата пак глупости. Това е един от най-ефективните електромобили и неслучайно е най-продаван автомобил изобщо от видове автомобили. Като се замисля май искам точно една такава Тесла за всекидневен и точно един такъв Лексус за дълги пътувания. За съжаление не мога да си ги позволя и двата едновременно.
  • 17 хххх

    16 1 Отговор
    "Остарял дизайн с голяма решетка" - че нали немците въведоха този дизайн с голямата решетка? Какво му е? За това че харчи много, сте прави, но какво очаквате от бензинов шестак на такава тежка кола?
  • 18 баровеца ГанЮ

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз съм z":

    Виждам редовно в България разни 20-годишни Кайени на газ. Жалка картинка.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Буха ха

    10 1 Отговор
    Не знаех че 2023 Лексус GX се продава в България. Нещо не го виждам на сайта на им. Всъщност, може би Филип от Бричка или Слафчеф могат да ми намерят
  • 22 Вандерлей

    6 1 Отговор
    Остарял дизайн е уникална препоръка за "избягване". Ще го имам навпредвид :)
  • 23 ДСА

    10 0 Отговор
    За пореден път се убеждавам че нивото на "журналистиката" в този сайт е ненадминато дъно.
  • 24 Кози

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ох, боли ли?":

    Не знам да има Голф 2ка с ТДИ двигател
  • 25 Еди кой си

    0 0 Отговор
    Това на снимката изобщо не е GLE
  • 26 Зрител

    0 0 Отговор
    Новите Gle- та са симпатични за окото.Бай немец доста ги кара.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.