Last news in Fakti

22 Декември, 2023 13:44 2 586 2

Нови подробности за новото Renault 5 (ВИДЕО)

  • renault-
  • 5-
  • e-tech
Нови подробности за новото Renault 5 (ВИДЕО) - 1

Новият компактен електрически автомобил Renault 5 ще бъде официално представен на 26 февруари на автомобилното изложение в Женева, като на мястото на събитието ще е наш екип, който ще ви направи свидетели на всичко най-интересно.

Но сега, малко повече от два месеца преди официалната премиера има нови подробностите за тази кола. Те бяха разкрити директно от уебсайта на френския автомобилен производител.

Електрическата кола Renault 5 E-Tech (така ще се казва колата) е компактен хечбек от B-сегмент с дължина 3.92 м. Снимката и видеото показват, че тя е запазила стила на предсерийния концептуален автомобил и е много подобна на оригиналното Renault 5 от 1972 година.

Подобно на известния си предшественик, новото Renault 5 E-Tech има ъгловат дизайн и доста подобен силует. Характеризира се с къси надвеси на каросерията, големи фарове и тънки LED светлини.

В същото време има и модерни "екстри" като индикатор за зареждане на батерията на капака. Между другото, патентни изображения на автомобил, които се появиха по-рано, също показваха този индикатор.

Електрическият автомобил Renault 5 E-Tech ще бъде изграден на платформата AmPRSmall и ще бъде оборудван с двигател с мощност 136 конски сили. Първа на пазара ще излезе версията с 52 kWh батерия и пробег с едно зареждане от 400 км.

По-късно ще се появи и базовата версия, която ще струва 25 000 евро. Тя ще е с капацитет на батерията 40 kWh. След нея на пазара ще излезе и наточена спортна версия, доработена от Alpine, която ще е с мощност 218 конски сили.

И още нещо много любопитно, Всички Renault 5 E-Tech ще получат функция за двупосочно зареждане - ще бъде възможно да захранвате електрическото оборудване на автомобила или дори къщата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 6 Отговор
    мяза на сув! Лоша работа
  • 2 Фенчо

    6 4 Отговор
    Жалко... Имам страхотни спомени от Рено 5 ТУРБО, беше много истинска кола. Това не е истинско. Зная, че ще имам минуси, ама в електричките няма тръпка. Не говоря за ускорение, а за удоволствието от шофирането. Карачите ще ме разберат. Дано по-скоро се спука този балон!