Last news in Fakti

9 Януари, 2024 10:36 1 363 10

Богаташите нямат проблеми: Rolls-Royce се похвали с рекордни продажби

  • rolls-royce-
  • spectre-
  • cullinan

Компанията отбелязва нов рекорд

Богаташите нямат проблеми: Rolls-Royce се похвали с рекордни продажби - 1

През забележителната 2023 г. Rolls-Royce отбеляза историческо постижение, хвалейки се с най-добрите си продажби за всички времена, с впечатляващата доставка на 6032 автомобила през годината. Тази цифра плътно изпреварва отчетените през 2022 г. 6 021 доставки, демонстрирайки устойчивия растеж и привлекателността на марката за клиентите.

Разграничавайки се от много други автомобилни производители, Rolls-Royce поддържа практиката да не разбива броя на продажбите по модели. Въпреки това не е тайна, че моделът Cullinan запазва статута си на най-продавания автомобил на компанията през 2023 г. - позиция, която заемаше и през предходната година. Следван отблизо, Ghost си осигури мястото на втория най-популярен модел в гамата.

В географско отношение Съединените щати се превърнаха в най-големия пазар на Rolls-Royce в света за 2023 г., а Китай плътно следваше второто място. Забележително е, че производителят на луксозни автомобили постигна рекордни продажби не само на американския и китайския пазар, но и в Европа и Азиатско-тихоокеанския регион.

Ключов аспект, допринасящ за това е програмата за персонализация Bespoke, която позволява на купувачите да адаптират своите машини според уникалните си вкусове и предпочитания. Като доказателство за нейната популярност, компанията съобщава, че всеки купувач през 2023 г. се е възползвал от тази опция за персонализация, подчертавайки значението на индивидуалното изразяване на пазара на луксозни автомобили.

На фона на успеха Rolls-Royce претърпя някои стратегически промени в гамата си през същата година. Моделите Wraith купе и Dawn кабриолет бяха спрени от производство през 2023 г., което отразяваше промяна във фокуса и продуктовите предложения. От друга страна, въвеждането на Spectre EV в гамата отбеляза смела стъпка в пространството на електрическите автомобили. Първият екземпляр беше доставен на клиент през есента, а огромното търсене вече осигури достатъчно поръчки, за да продължи производството на електрическия модел и през 2025 г., демонстрирайки адаптивността на марката към променящите се пазарни тенденции.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдааа

    12 1 Отговор
    Нищо ново в състояние на кризи, като ковид и войни богатите стават мн. по-богати, а бедните по-бедни, ножицата се разтваря!

    Коментиран от #2

  • 2 За размисъл

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "мдааа":

    Теза това правят войните. Периодично се разрешава на стадото да се подобри икономически и после го стрижат до голо. Иначе обикновените хора от всякакви етноси и религии намират начин да живеят в толерантност.
    Я погледни протесите в Израел. В Тубата видеа бол - протестират заедно.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ББ от Банкя

    2 2 Отговор
    Абе не лоша, за цената няма проблем, ама някак тесничка ми се струва, че напоследък бая набъбнах
  • 5 винаги ние плащаме

    4 2 Отговор
    че те кога са имали проблеми???
  • 6 оо иаз бих си я купил

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Рушляк":

    но сме бедни за таква кола само богатите могат да си я позволят за нас миксери от пластмаса …

    Коментиран от #9

  • 7 ТеслАта

    2 0 Отговор
    Нарастването на продадените коли е забележително с това, че се е случило в отсъствието на Руският пазар. Иначе числото щеше да бъде доста по-голямо.
  • 8 Будител

    4 0 Отговор
    Работя в Германия във фирма в която идват авто части за всякакви автомобили...за Ролс а и за всички които се сетите, 99% са от Индия, Китай и Турция...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.