Last news in Fakti

15 Януари, 2024 10:22 13 527 6

Нов поглед към новата Skoda Octavia

  • skoda-
  • octavia
Нов поглед към новата Skoda Octavia  - 1

Skoda Octavia, която продължава да не губи популярността си в много европейски страни, включително и в България, съвсем скоро ще бъде актуализирана. Премиерата на рестайлинг версията е насрочена за първото тримесечие на тази година, но до момента не се знае с точност какви ще са промените.

Компанията публикува само тийзър на модела, но независими дизайнери разкриват едно от възможните лица на иновацията. На затъмнената снимка можете да видите стеснените LED фарове с правоъгълна форма, повдигнати нагоре, и фирменото лого на марката, което също е с LED подсветка.

Нов поглед към новата Skoda Octavia

Дневните светлини са под интересен ъгъл, а също така може да се отбележи, че каросерията на автомобила е станала по-изразителна. Рендерът, който ви показваме е направен на база на тази снимка и е дело на художниците от AutoExpress, които ни показват своето виждане на актуализираната Octavia.

Изобразяването им изглежда доста реалистично. Автомобилът е станал по-агресивен отвън, като в допълнение към оптиката е получил нова предна броня с по-голям въздухозаборник и коригирана решетка на радиатора. В интериора е обещана и модерна мултимедийна система с голям екран.

Според запознати Octavia 2024 ще се предлага с еднолитров трицилиндров бензинов двигател с мощност 108 к.с. и с 1.5-литров четирицилиндров двигател с мощност 148 к.с. Гамата от дизелови двигатели ще включва двулитрови агрегати, развиващи от 114 до 197 конски сили. Ще се предлага и хибридна версия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    11 20 Отговор
    Няма да я махнат тази отвратително грозна решетка

    Коментиран от #3

  • 2 Защо ли.

    23 4 Отговор
    Ами с тия трицилиндров двигателчвта, за Коко годинки ще се издуха от турбото. Бяха коли с двигатели минаващи милион километри. Сега са полуфабрикати, а са два пъти ок скъпи. Кой луд да ги купува.
  • 3 Котьо Котев

    15 20 Отговор

    До коментар #1 от "АБВ":

    Всичко, което прилича на БМВ, копира БМВ или подражава на БМВ, по закон е същия боклук като БМВ. Тия се закопаха тотално.
  • 4 Аз пък

    7 10 Отговор
    Много си харесвам Йетито. 1.8TSI. Малки ремап на двигателят и на Дино стенда го докара на 197кс на колелата. Изпробвана един, два пъти на оф роуд -става . Седалките бяха неудобни, но с малко модификация са си 6, сега. 200км/ч не са и проблем. Относително тиха. На градско ми излиза 8.4/100. Висока позиция, всички ексктри който ми трябват. И не на последно място - последните 4 години - 0 проблеми за 50х км. Не е много, но за мен си е ОК. Изключително удобно, че седалките отзад се демонтират за 2мин. Отвсякъде - мултифункционална. Сложих теглич да носим велосипедите. Веднъж се наложи да тегля ремарке, май около 1 т. 0 предизвикателство.
  • 5 Край

    5 10 Отговор
    Бензин и дизел само. Направете и на газьол и мазут барем да е ясно че оставате в 20 век.

    Коментиран от #6

  • 6 Дискретен герой

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Край":

    Имам вкъщи няколко колички на батерийки, мога да ти ги подаря. Тъкмо ще си фенси, 21-ви век, 3-та декада, "ЕКО" МПС.