Last news in Fakti

15 Януари, 2024 13:02 2 925 4

Mitsubishi Pajero се завръща

  • mitsubishi-
  • pajero-
  • нова генерация

Иновацията стъпва на пазара с хибридна силова установка

Mitsubishi Pajero се завръща - 1

Mitsubishi Pajero 4WD с хибридно задвижване ще се завърне през 2027 година. Това се посочва в доклад на японския автомобилен производител, който дава приблизителна дата, без да посочва повече конкретика.

Разработката вече е в ход. Източници от Mitsubishi казаха пред японското списание Best Car, че новото пълноразмерно Pajero се подготвя активно за пускане в серийно производство".

Идеята е то да започне да слиза от поточната линия през 2027 година. Изданието публикува и някои подробности, които са в подкрепа на твърдението, че новото Mitsubishi Pajero ще бъде plug-in хибрид.

Както си спомняте, производството на Pajero приключи през 2021-а след 40 години производство и повече от 3.3 милиона продажби. Тази титла сега се държи от по-малкия Pajero Sport, базиран на Triton Ute.

Mitsubishi Pajero се завръща

Все още не е ясно дали възроденото Mitsubishi Pajero ще сподели основите си със следващото поколение Nissan Patrol, за да се намалят разходите, тъй като компанията е част от алианс на японски автомобилни производители.

Вярно е, че ръководството на Mitsubishi в Япония изключи възможността за пускане на нов Pajero под актуализираната марка Patrol, но остави отворена вратата за обмен на "системи и компоненти" в алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.

„Всичко, което носи името Pajero, трябва да е наистина страхотно превозно средство. Дали е Pajero Sport или само Pajero, не мога да кажа. Гамата през следващите няколко години ще включва няколко големи SUV-та.

Имаме големи планове за всъдеходите с марка Mitsubishi в бъдеще “, казва по повод на новото Pajero ръководителят на Mitsubishi Australia, Шон Уесткот пред изданието The Drive, което от своя страна публикува рендерите, които ви показваме.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    8 12 Отговор
    Мутренски блян отпреди 30 години

    Коментиран от #2

  • 2 Емил

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Съдията Дред":

    Колко си елементарен!
  • 3 Пахеро означава селянин

    2 0 Отговор
    На испански.

    Коментиран от #4

  • 4 СЗО

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пахеро означава селянин":

    Означава чекидж ия. Затова в Испания се продаваше ка Монтеро.