Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 11:03 2 994 8

Mazda представи наследника на CX-7, който е с дължина от над 5 метра

  • mazda-
  • cx-70
Mazda представи наследника на CX-7, който е с дължина от над 5 метра - 1

Mazda CX-70 се очакваше още през 2023 г., но подготовката за пускането на модела отне повече време и той дебютира едва в последния ден на януари 2024 г. И бяхме изненадани: оказа се, че CX-70 е голям кросоувър, който практически не отстъпва по размери на "по-стария" CX-90 , а основните разлики се свеждат до липсата на трети ред седалки.

Продажбите на CX-70 ще започнат първо в САЩ, през пролетта на тази година, оборудването и цените ще бъдат декласифицирани непосредствено преди събитието.

Моделът CX-70 вече е третият на Mazda, изграден върху архитектура със задно задвижване с надлъжно разположение на двигателя. Новият кросоувър се оказа по-голям от очакваното: той е дълъг 5.1 метра с междуосие от 3.1 метра, а разликата с CX-90 е само няколко милиметра.

Mazda представи наследника на CX-7, който е с дължина от над 5 метра

Ще можете да разпознаете CX-70 на пътя по леко ревизираната предна част на купето. "Седемдесетката" има различен модел на радиаторната решетка, големи странични въздухозаборници на предната броня и черен декор вместо хром.

Отвътре CX-70 изглежда удивително подобен на CX-90, поне докато не разберете, че няма трети ред седалки. Наличната червена кожа с черна акцентираща ивица е изключителна за CX-70, допълвайки черния интериор с контрастни червени шевове на панелите на вратите и волана.

Сивата пластмасова облицовка с отпечатан мотив от въглеродни влакна отклонява вниманието от иначе отличните материали и Mazda може да предложи шевове „kakenui“ на таблото и облицовка от естествено дърво, поне като опция.

Mazda представи наследника на CX-7, който е с дължина от над 5 метра

Поради липсата на трети ред седалки, Mazda CX-70 има по-голям багажник, под пода на който има допълнителна ниша за съхранение.

Задвижванията са същите като на Mazda CX-90. Два силови тлакта, като и двата са хибридни. Това е "мек" хибрид M-Hybrid Boost с 3.3-литров "турбо шестак" и 48-волтова електрическа надстройка и e-Skyactiv PHEV хибрид с 2.5-литров "атмосферен двигател" и батерия с капацитет 17.8 киловатчаса.

Mazda представи наследника на CX-7, който е с дължина от над 5 метра

Мощността все още не е оповестена, но същите агрегати развиват съответно 345 и 327 конски сили на CX-90. Скоростната кутия е осемстепенна автоматична, като въртящият момент се предава и на четирите колела.

Mazda все още не е обявила цените, но можем да предположим, че CX-70 ще бъде малко по-евтин от CX-90.

Mazda представи наследника на CX-7, който е с дължина от над 5 метра


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тъй шъй

    0 9 Отговор
    Ако това 2.5 хибрид на Тойота, както е използван при други СХ на Мазда, е добре. И значи им дойде акъла, че без хибриди и то от Тойота, не става работата. Най-вероятно е плъгин на РАВ4. Но засега няма информация.

    Коментиран от #3

  • 3 Колега

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "тъй шъй":

    Този хибрид няма нищо общо с TOYOTA !

    Коментиран от #5

  • 4 минк

    5 0 Отговор
    Аз още си карам CX-7 2.3 disi на 160000км ми е вече, обслужва се редовно по книжка на всеки 5-6 х км маслото и ядове не съм имал, като"минус" е разхода на гориво от 10/100, н овсички други плюсове го правят незначителен. мисля е време за смяна с новата :)
  • 5 тъй шъй

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Колега":

    Ами колега, като в друг СХ използват на Тойота, е много възможно и този да е на Тойота. Не знам Мазда да имат собствен хибрид освен меките. Как така категорично казвате, че не е Тойота. То много хора не знаят, че всички хибриди на Форд от поне 10 години са Тойота.
  • 6 авто фен

    0 1 Отговор
    Mazda от 10-тина години правят едни кръгли коли, които хич не ми харесват, замениха пошлите стари Аудита,които бяха такива. А правеха красиви и изчистени коли Мазда.

    Коментиран от #7

  • 7 авто фен

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "авто фен":

    И още нещо, не само кръгли изглеждат маздите, но и много масивни,тромави като дизайн. Новата мода с отсечените масивни предници тип ТИР хич не ми допада, няма аеродинамика, няма красота, а просто недодялани дизайни.
  • 8 Койчо

    0 0 Отговор
    Добре е. Става за сватби и погребения.