Last news in Fakti

7 Август, 2023 14:25 2 291 3

Mazda връща функцията за мултимедийно сензорно управление по време на движение

  • mazda-
  • сензорен екран

Преди това управлението на екрана разчиташе единствено на джойстика, разположен на трансмисионния тунел

Mazda връща функцията за мултимедийно сензорно управление по време на движение - 1

Mazda връща сензорното управление за мултимедийния дисплей на своите автомобили. Преди това управлението на екрана разчиташе единствено на джойстика, разположен на трансмисионния тунел и беше възможно да се контролират функциите на информационно-развлекателната система само на паркинг. Сега това отново ще може да става и по време на движение.

От една страна, собствениците на Mazda са се пристрастили към джойстика, особено след години на използване и развиване на подходящи умения за безпроблемно използване на информационно-развлекателната система. От друга страна, новите клиенти многократно са критикували въртящия се контролер, описвайки го като объркващ, тромав и бавен.

Японският автомобилен производител реши да отстъпи от принципите си, така че в актуализирания CX-5 от моделната година 2024 отново можете да използвате сензорния екран по време на шофиране.

10,25-инчовият централен дисплей, който захранва Mazda Connect, все още разполага с джойстик, но Android Auto и Apple CarPlay вече поддържат сензорни контроли. С други думи, джойстикът все още е там, но няма да се налага да го използвате, ако разчитате на Android Auto и Apple CarPlay за неща като навигация, слушане на музика или провеждане на телефонни разговори.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 4 Отговор
    Май-накрая тия малоумници се сетиха да послушат клиентите.
  • 2 Знайко

    2 0 Отговор
    Голям напредък- връщаме нещо което сме махнали, защото клиентите казват , че им трябва! Е, поне браво на клиентите, че тикат компанията в правилната посока. Неведнъж феновете на марката са я спасявали с отдадеността си към нея! ...и на мен ми се иска да се докопам до някой ванкел ама не би...
  • 3 Жоро

    1 0 Отговор
    Имам cx-5 и cx-9 с джойстик и ми е супер удобно. Дори и в спряло положение не съм докосвал дисплеи от години. Това за сензорния екран не е рев на потребители, а на журналята, които нямат време да свикнат, а също така обръщат огромно внимание на маловажните неща като брой usb-та, cup holders и тн.