Last news in Fakti

3 Февруари, 2024 13:00 4 282 19

Great Wall подготвя луксозен седан в стила на Rolls-Royce

  • great wall-
  • zx-
  • rolls-royce

Моделът ще бъде по-дълъг от 7 Series и S-Klasse

Great Wall подготвя луксозен седан в стила на Rolls-Royce - 1

Great Wall Motors прави значителна крачка на пазара на електрически превозни средства , като се подготвя да пусне нова марка електромобили с кодово име ZX. Това ново начинание ще бъде насочено специално към луксозния сегмент в Китай, като ще допълни разнообразната гама от предложения за електрически превозни средства на автомобилния производител. Наскоро публикувана дизайнерска скица предлага поглед към първия модел на марката - дълъг луксозен седан, предназначен да се конкурира в горния ешелон на китайския автомобилен пазар с дизайнерски елементи подобни на тези при Rolls-Royce.

Предстоящият модел от новата марка ZX е с дължина 5,5 метра. Това го поставя в сегмент, в който потенциално може да се конкурира с премиум предложения на утвърдени марки като BMW и Mercedes-Benz.

В дизайнерската скица луксозният седан демонстрира отличителни черти, включително големи LED задни светлини, простиращи се по протежение на задните панели, създавайки разпознаваем подпис. Въпреки че дизайнерската скица изобразява автомобила с големи колела, заслужава да се отбележи, че серийните модели често се отличават с по-практични размери на колелата, вероятно в диапазона на 22- или 23-цолови джанти.

Луксозният електромобил се отличава с хромиран акцент, минаващ по основата на вратите и издигащ се диагонално нагоре по предните калници. Хромирани детайли украсяват също така лайсните на прозорцтеи и страничните огледала. Предната част на автомобила разкрива тесни LED фарове.

Това, което отличава този луксозен модел, е очакваният фокус върху електрическото задвижване, което е в унисон с прехода на световната автомобилна индустрия към решения за устойчива мобилност. Въпреки че конкретните технически подробности за електромобила остават неразкрити, намерението за пускане на луксозен електрически седан отразява ангажимента на Great Wall Motors да диверсифицира портфолиото си от електромобили и да завладее дял от растящия пазар на луксозни електромобили в Китай.

За да даде първоначална представа за това, което предстои да се случи, Great Wall Motors планира да покаже концептуална версия на луксозния седан на автомобилното изложение в Пекин през април. Това представяне ще послужи като предвестник на очакваното пускане на серийния модел през четвъртото тримесечие на годината.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гацо

    5 13 Отговор
    Кочиня...Много арна че е за свиниете...
  • 2 А в РаZия

    5 10 Отговор
    Ще е под емблемата на Волга Газ 25
  • 3 Губят си времето

    15 21 Отговор
    Rolls-Royce е престиж. Символ на лукс, стил и класа. Китайските продукти са символ на евтините боклуци.
  • 4 Госあ

    12 9 Отговор
    Простия западен снобар и парвеню, последен ще разбере, че парите не струват нищо.

    Коментиран от #5

  • 5 Мхм

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Напротив струват ресурс и време за производството им

    Коментиран от #6

  • 6 Госあ

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мхм":

    Китайците казват, че когато нещо им хареса гледат да го направят по-евтино и достъпно, за разлика от западняка, който го оскъпява. Когато този продукт е по евтин и достъпен, печалбата е същата, ми казват 💁 Снобарите са като такситата копърки хахаха точно.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Гаглей

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Бях в Украина преди време и влезнах, в кола китайска на мой приятел Gelly май беше марката. Докато я гледаш от далече, бива. Но като отвориш вратата и седнеш вътре, можеш да повърнеш.

    Коментиран от #8

  • 8 Госあ

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гаглей":

    Аз пък нямам никакъв проблем да ме возят в китайски таксита. Екстра са. Цените, още повече. Повръщало ми се е от окачването на някои немски коли.
  • 9 Мхм

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Китайците нямат двигатели за такива коли а лимузина с .15 литра никой не купува

    Коментиран от #12

  • 10 Националист

    7 4 Отговор
    Скоро гледах как в в китайски премиум автомобил в Русия му се счупи пластмасовия педал на газта

    Коментиран от #17

  • 11 Кадилак мачка зазка

    9 6 Отговор
    Тя и волгата беше голяма ама като видеше баир тръгваше обратно, пълна скрап
  • 12 Госあ

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мхм":

    Не че твърдя, че китайската автомобилна индустрия е най добрата, но китайците имат двигатели за луноходи, пък айде и с един автомобил ще се справят. Всъщност, те тепърва започват, а електромобилите им по нищо не отстъпват на останалите, с китайски батерии всъщност

    Коментиран от #13

  • 13 Мхм

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    И къде е двянайсет цилиндровия 500+ коня ве 8 китайски двг?
  • 14 Реалност

    4 8 Отговор
    Хората в китайските села мизерстват и едвам свързват двата края а тези се мъчат да направят кола като Ролс Ройс което едва ли ще се случи на фона на боклуците които произвеждат.Червени некадърни жълти маймуни.

    Коментиран от #16

  • 15 Анджо

    3 2 Отговор
    Джитайците да ги рекламират на братушките, ама май ще си излезне само реклама, просто много шум за нищо.
  • 16 Нито

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Реалност":

    Си стъпвал в Китай нито ти е ясно за какво иде реч. Много си зле братче само се замисли дали в бг не е така също по селата с разликата че ние не правим нищо съществено.

    Коментиран от #19

  • 17 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Националист":

    и се събуди с отвити крака нали?
  • 18 Много

    1 0 Отговор
    Кефи!!!
    И само за тях има ОРИГИНАЛНИ резервни части! 😜😂🤣😅
  • 19 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Нито":

    Той не знае къде се намира Китай на географската карта , мога да му изпратя клип от 2011та как се возя на бърз влак в Шанхай с 400км в час . Може и от китайската стена и какви магистрали имат които минават край села.