Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 10:05 2 719 1

Abarth 600e дебютира като най-мощната кола правена някога от марката

  • fiat-
  • abarth-
  • 600e-
  • 500e

Електрическият кросоувър пристига с 240 конски сили

Abarth 600e дебютира като най-мощната кола правена някога от марката - 1

Fiat 600 получи по-спортна версия Abarth, за да представи пред широката публика Abarth 600e - най-мощният автомобил, излизал от студиото на италианска марка.

Макар Abarth да не разкрива изобилие от подробности за 600e, те разкриха, че този електромобил разполага с 240 конски сили. Това е значително увеличение с 85 конски сили в сравнение с по-малкия Abarth 500e, който произвежда 155 конски сили. Abarth 600e дебютира с ексклузивното издание Scorpionissima, отличаващо се с лилава боя. В чест на 75-ата годишнина от годината на основаване на компанията, Abarth планира да произведе 1 949 бройки от 600e Scorpionissima.

Сред подобренията са по-широки гуми, монтирани на 20-цолови джанти, модернизирана спирачна система и механичен диференциал с ограничено приплъзване. Оставайки верен на яркия стил на Abarth, автомобилът демонстрира забележим надпис "Abarth" над страничните прагове и лого на скорпион с неоновозелен акцент върху предния калник. Струва си да се отбележи, че Abarth Seicento не е нова концепция; през 50-те и 60-те години на миналия век, когато Abarth работи като независима компания за тунинг и моторни спортове, тя използва оригиналния Fiat 600 като основа за няколко интригуващи модела. Някои от тези модели са с модифицирани каросерии на 600 с двигатели с по-голям обем, докато други, като Fiat-Abarth 750, се отличават с елегантни каросерии от Zagato.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоз

    1 6 Отговор
    600 какво означава - толкова км е гаранцията или може да измине 600км без ремонт? Fiat не може дори да направи едно Пунто да измине 100 000км без ремонт камо ли спортни коли. Знам ,че Абарт е друга фирма преди да ме плюете!