Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 12:24 2 098 1

Opel намалява производството на Grandland в германския си завод

  • opel-
  • grandland-
  • производство

Причината е в ограниченото търсене

Opel намалява производството на Grandland в германския си завод - 1

Поради намаленото търсене Opel намалява производството на своя модел Grandland. Заводът на Stellantis в Айзенах, Германия, който отговаря за производството на кросоувъра, ще въведе осем дни на съкратено работно време този месец, както потвърди говорител на компанията пред Automobilwoche. Очакването на наследника на Grandland, съчетано с предстоящата промяна на модела, накара някои клиенти да отложат покупките си, което доведе до спад в търсенето на настоящия модел.

Производството на следващото поколение Grandland, което ще включва изцяло електрическа версия, е планирано да започне през втората половина на годината. Opel ще инвестира над 130 милиона евро в завода, за да улесни производството му. Настоящият Grandland, представен през 2017 г., е разработен в сътрудничество между General Motors и PSA Group върху платформата EMP2. Той се предлага с опции за plug-in хибриден, бензинов и дизелов двигател.

Предстоящият Grandland ще отбележи дебюта на Opel върху "BEV-ориентираната" средна платформа STLA на Stellantis, проектирана да поддържа модели с електрически пробег до 700 км. Той ще споделя базовите елементи на платформата с Peugeot 3008, произвеждан в Сошо, Франция.

Друг фактор, допринасящ за намаленото търсене на Grandland, е прекратяването на субсидиите за plug-in хибриди, което се отразява на популярния вариант на модела. Opel очаква нови случаи на работа на намалено работно време в Айзенах през оставащото време от първата половина на годината.

В стремежа си да се конкурира с китайските производители на автомобили, Opel има за цел да представи достъпни малки електрически автомобили заедно с други европейски автомобилни производители през тази година, като се насочи към ценовия диапазон от приблизително 25 000 евро без стимули от 2026 г.

Opel си е поставил за цел до 2028 г. да продава единствено изцяло електрически автомобили. Според пазарния изследовател Dataforce Grandland се нарежда на четвърто място сред най-продаваните модели на Opel през 2023 г. с 44 034 продадени единици.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАНко

    8 0 Отговор
    УРСЪСЕЛА ФОРДОЛНОЛАЙНО ПОДГОТВЯ ОЩЕ САНКЦИИ КЪМ .... СКАПАНАТА ЕВРОПА !!!