Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 10:45 1 580 9

Honda CR-V ще получи нестандартна водородно-електрическа версия (ВИДЕО)

  • honda-
  • cr-v-
  • водород
Honda CR-V ще получи нестандартна водородно-електрическа версия (ВИДЕО) - 1

Линията Honda CR-V ще се разшири през 2025 г. с интересна електрическа модификация. Дизайнът на кросоувъра ще бъде много необичаен. Видео с колата се появи в официалния YouTube канал на японския производител.

Електрическият автомобил Honda CR-V в момента е в процес на тестове. Показан е в камуфлаж, но прави впечатление, че е с различна предница - сменени са радиаторната решетка, фаровете и бронята. Сменени са и задни светлини.

По-интересното обаче е свързано с "карантията" на колата. Кросоувърът Honda CR-V ще получи много нестандартен силов тракт. Електрическият мотор ще бъде допълнен с малка батерия, като тя ще е предназначена за градско шофиране.

Но за дълги пътувания електрическият автомобил ще получи горивни клетки. Запасът от водород в специалните цилиндрични резервоари трябва да е достатъчен за пътуване на доста голямо разстояние.

Освен това стана известно, че електрическият автомобил Honda CR-V ще разполага с функцията за двупосочно зареждане, тоест може да изпълнява ролята на захранваща банка за захранване на електрически уреди.

Производството на електрическата Honda CR-V ще бъде установено в завода на японската компания в САЩ, но моделът ще се предлага и в други страни. Най-вероятно ще се превърне в глобален за марката.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    5 1 Отговор
    страхотно
  • 2 рано е за водород

    1 3 Отговор
    хибриди и чист ток
  • 3 Домашен електролизник

    7 0 Отговор
    Това което много хора не разбират, а други се правят, че не рабират е, че цялата ала-бала с климати, зелени преходи, коли на ток или коли на водород е всъщност геополитическа борба, дори цивилизационна. Ако батерейната визия победи е едно - лития ще е новия нефт, ако водорода е друго - водород има навсякъде, трябва само ток и технология. Както и синтеза - ако /като/ стане ще умрат много държави, корпорации и цели региони живеещи от енергосуровини. Тоя интерес към Луната не е само от любов към науката.
  • 4 Хахахахахаааа

    0 1 Отговор
    По-интересното обаче е свързано с "карантията" на колата

    Коментиран от #6

  • 5 Това

    1 0 Отговор
    Е бъдещето.
  • 6 Мен повече

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахахахахаааа":

    ме интересува софтуера/главата/пачата на колата, а също и изхвърлянето на газове/ауспуха/г...а на този автомобил.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Излагате се

    0 0 Отговор
    с това триене при правилно направени сметки на които не можете да опонирате по друг начин освен да ги изтриете.